YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


2012 leeftijd_12 eng grof taalgebruik

0320

FILMTREND.NL Poster: 2012

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2009
Première: 11 november 2009
Distributeur: Sony Pictures Releasing
Genre: Actie, Drama, Rampenfilm, Thriller
Duur: 158 min.

Trailer Official Site


Rampenfilm van regisseur Roland 'Independence Day' Emmerich met John Cusack, waarin een reeks natuurrampen het einde van de wereld inleiden

FILMTREND.NL Poster: 2012 Eeuwen geleden hebben de Maya's voorspeld dat in 2012 de wereld zal vergaan. Die voorspelling gaat uitkomen, zoals de excentrieke radiomaker Charlie Frost (Woody Harrelson) al langer had verkondigd in zijn radioprogramma. De wetenschapper Helmsley (Chiwetel Ejiofor) probeert samen met zijn leidinggevende Anhauser (Oliver Platt) en de Amerikaanse president (Danny Glover) een plan te bedenken om de schade en het dodental te beperken. Ook de presidentsdochter Laura Wilson (Thandie Newton) bereidt zich voor op de dag des oordeels. En gescheiden vader Jackson Curtis (John Cusack) wil koste wat kost zijn gezin in veiligheid te brengen, ondanks de slechte band die hij met zijn kinderen en ex-vrouw Kate (Amanda Peet) heeft.


FILMTREND.NL Poster: 2012 Regisseur Roland Emmerich is vooral bekend van zijn groots opgezette box office knallers waarin grootschalige vernietiging plaatsvindt van onze aarde. In Independence Day, met Will Smith en Jeff Goldblum, waren het buitenaardse wezens die enkele grote steden in de wereld vernietigden. In Godzilla was het de beurt aan een uit de kluiten gewassen reptiel om New York te terroriseren. En dan is er ook nog The Day After Tomorrow waarin onze aarde en de mensheid plotseling een ijstijd moet trotseren. Voor zijn succes met ID4 maakte Emmerich onder meer de actiefilm Universal Soldier (waarin jaren tachtig actiehelden Jean-Claude van Damme en Dolph Lundgren elkaar te lijf gingen) en de sciencefictionfilm Stargate (met Kurt Russell).
comments powered by Disqus