YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Amazones (2004) leeftijd 12 drugs grof taalgebruik

0009

FILMTREND.NL Poster: Amazones (2004)

Facts & Figures

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Jaar: 2004
Première: 9 december 2004
Distributeur: A-film Distribution
Genre: Misdaad
Duur: 100 min.

Trailer Official Site


Nederlandse misdaadfilm met Monique van de Ven en Georgina Verbaan, over vier armlastige vrouwen die het gewaagde besluit nemen een bank te beroven

FILMTREND.NL Poster: Amazones (2004) Vier vrouwen uit Breda-Noord zijn hun armlastig leven beu. Lot (Susan Visser) is gescheiden en heeft twee kleine kinderen, Sam (Monic Hendrickx) heeft een druk gezin en een werkloze man, Reneetje (Georgina Verbaan) heeft een dochtertje en altijd een beetje coke op zak, en onderwijzeres Kers (Monique van de Ven) heeft moeite de eindjes aan elkaar te knopen. De vier besluiten iets rigoureus aan hun situatie te doen en nemen het stoutmoedige besluit een bank in de buurt te overvallen. Tot hun grote verrassing komen ze er gemakkelijk mee weg, maar probleemloos is hun leven niet geworden. Lot wordt verliefd op rechercheur Achilles (Theo Maassen) die Sams echtgenoot verdenkt van de bankoverval. En bovendien raakt het geld weer op.


FILMTREND.NL Poster: Amazones (2004) Vrouwenrollen liggen niet voor het oprapen, maar in de Nederlandse actiekomedie 'Amazones' zien we Monique van de Ven, Georgina Verbaan, Monic Hendrickx én Susan Visser. Het mannelijke tegenwicht komt onder meer van Theo Maassen en Pierre Bokma. 'Amazones' werd geregisseerd door Esmé Lammers, die daarvoor de kinderfilms 'Lang Leve de Koningin' (óók met Van de Ven) en 'Tom & Thomas' maakte. Lammers liet het draaien van de actie-scènes over aan haar man Dick Maas, regisseur van 'De Lift', 'Flodder' en 'Amsterdamned'. Het originele scenario werd geschreven door Barbara Jurgens.
comments powered by Disqus