YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Animals United leeftijd 6 geweld eng

0399

FILMTREND.NL Poster: Animals United

Facts & Figures

Land: Duitsland
Taal: Engels
Jaar: 2011
Première: 28 april 2011
Distributeur: Entertainment One Benelux
Genre: Animatie, Familiefilm
Duur: 92 min.

Trailer Official Site


Animatiefilm waarin stokstaartje Billy en zijn leeuwenvriend Socrates wachten op de overstroming van de Delta, maar de mens heeft een dam gebouwd

FILMTREND.NL Poster: Animals United De komisch opgezette 3D animatiefilm Animals United is gebaseerd op het werk van de Duitse auteur, dichter en scenarist Erich Kästner, die vooral bekend is geworden om zijn kinderliteratuur. Zijn werk werd tot in Hollywood verfilmd, waarvan The Parent Trap ongetwijfeld de bekendste titel is. Eén van Kästners meest geliefde werk is het na-oorlogse Konferenz der Tiere, dat het uitgangspunt vormde voor de animatiefilm Animals United, afkomstig van een bij ons relatief onbekende Duitse studio. Gezien de bewogen en kritische reputatie van Kästner is het verleidelijk allerlei politieke verbanden te leggen in deze familiefilm, maar daarvoor is de uitwerking veel te frivool en luchtig.


FILMTREND.NL Poster: Animals United De aftrap van Animals United roept een niet te vermijden vergelijking met The Lion King op. Het kassucces van Disney heeft zo'n vijftien jaar geleden al dan niet per ongeluk de standaard gezet voor alle animatiefilms die zich in Afrika afspelen. Zelfs de score van Ice Age-componist David Newman roept sterke associaties op met de safariklanken van Hans Zimmer en Elton John. Al vanaf de opening, waarin de bijdehante stokstaart Billy de hoofdrol opeist wanneer hij een potje spelletje golf met hyenakeutels speelt, weet animatieregisseur Holger Tappe de parallellen met de Disney klassieker niet meer van zich af te schudden. Het geeft op pijnlijke wijze aan dat deze animatiefilm elke denkbare vorm van originaliteit mist.
comments powered by Disqus