YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Brothers Grimm leeftijd 12 geweld

0041

FILMTREND.NL Poster: Brothers Grimm

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten, Tsjechië
Taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans
Jaar: 2005
Première: 13 oktober 2005
Distributeur: RCV Entertainment
Genre:Actie, Avonturenfilm, Fantasy
Duur: 118 min.

Trailer Official Site


Avonturenfilm van Terry Gilliam met Matt Damon en Heath Ledger als de gebroeders Grimm die geld verdienen met de jacht op zelfverzonnen demonen

FILMTREND.NL Poster: Brothers Grimm Ten tijde van Napoleon, vormen de gebroeders Wilhelm en Jacob Grimm (Matt Damon en Heath Ledger) een doortrapt duo. Samen trekken ze door de provincie om de plattelandsbevolking eerst goed bang te maken om ze vervolgens te 'beschermen' tegen deze zelfverzonnen monsters en demonen. Wanneer de Franse overheid lucht krijgt van hun dubieuze praktijken, worden de gebroeders gedwongen zich met een echte magische vloek bezig te houden in een betoverd bos waar jonge maagden op mysterieuze wijze verdwijnen. Wilhelm en Jacob zijn echter totaal niet voorbereid op het serieuze werk. In een epische strijd tussen fantasie en realiteit, worden ze geconfronteerd met alles wat ze met hun verbeeldingskracht tot leven hebben gewekt.


FILMTREND.NL Poster: Brothers Grimm De sprookjes die de Duitse gebroeders Grimm verzamelden in de 19e eeuw - Assepoester, Hans en Grietje, Roodkapje, om er maar een paar te noemen - zijn wereldberoemd. Deze soms gruwelijke verhalen passen perfect in de surrealistische filmstijl van regisseur Terry Gilliam ('Brazil', '12 Monkeys'). Het was echter nooit de bedoeling om met de fantasierijke avonturenfilm 'The Brothers Grimm' de sprookjes letterlijk te verfilmen of een film over de echte broers te maken. Wel speelt het verhaal zich af in de tijd en omgeving van de gebroeders Grimm en zijn de verschillende sprookjes erin verweven. Het script werd geschreven door Ehren Kruger, die eerder de scenario's voor de Amerikaanse versie van 'The Ring' en 'The Skeleton Key' afleverde.
comments powered by Disqus