YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Cars 2 leeftijd 6 geweld eng

0430

FILMTREND.NL Poster: Cars 2

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Nederlands
Jaar: 2011
Première: 6 juli 2011
Distributeur: Walt Disney Studios Motion Pictures
Genre: Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm
Duur: 118 min.

Trailer Official Site


Hét vervolg van de animatiehit Cars uit 2006 waarin Lightning McQueen een nieuw avontuur tegemoet gaat

FILMTREND.NL Poster: Cars 2 Na de rappe openingsscène pakt Cars 2 de draad op in Radiator Springs, het idyllische dorpje van racewagen Lightning McQueen (Owen Wilson). Het is met zijn rustige leventje gedaan wanneer zijn beste vriend, de takelwagen Mater (Larry the Cable Guy), ervoor zorgt dat hij meedoet aan de eerste World Grand Prix. In deze wereldwijde race moet McQueen het opnemen tegen concurrent Formule-1 wagen Francesco Bernouilli (John Turturro) - een arrogante auto die enkel meedoet om te winnen. Mater mag mee naar de start in Tokio, maar raakt daarbij per ongeluk verzeild in het werk van spion McMissile.
Cars 2 kan steunen op het succes van deel een: de personages zijn bekend en geliefd, waardoor het verhaal een betere focus kan hebben zijn voorganger. In Cars was de karakterontwikkeling van McQueen het belangrijkste, maar in dit vervolg draait het vooral om racen en spionage. Deze combinatie komt de snelheid ten goede, maar er blijft weinig tijd over voor de personages en de diverse extra plotlijnen maken het verhaal tot een warrige puinhoop.


FILMTREND.NL Poster: Cars 2 Mater brengt glans Cars 2 krijgt toch een beetje glans door publieksfavoriet Mater, die na het succes van Cars belangrijker is dan Lightning Mcqueen. Het is ook veel gemakkelijker om mee te leven met de naïeve, loyale takelwagen die erop los stuntelt, dan met de patserige raceauto. De World Grand Prix neemt onze vrienden mee naar Japan, Italië en Groot-Brittannië en Mater valt hier als botte Amerikaan middenin, wat hilarische situaties oplevert - Wasabi is toch pistache-ijs? Met de humor zit het dus wel goed. Een vervolgfilm kan dan wel bouwen op bekende personages, maar moet tegelijkertijd meer bieden. Niet alleen zijn de spionnen Finn McMissile en beginner Holly Shiftwell (Emily Mortimer) aan de groep toegevoegd, een heel arsenaal aan raceauto's en locaties maken Cars 2 tot een nieuwe belevenis.
comments powered by Disqus