YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Clash of the Titans (2010) leeftijd 12 geweld eng

0348

FILMTREND.NL Poster: Clash of the Titans (2010)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2010
Première: 8 april 2010
Distributeur: Warner Bros
Genre: Actie, Fantasy
Duur: 106 min.

Trailer Official Site


Remake van de gelijknamige film uit 1981, waarin Perseus zowel Medusa als het Kraken monster moet verslaan om prinses Andromeda te redden

FILMTREND.NL Poster: Clash of the Titans (2010) Clash of the Titans was de tweede film die Louis Leterrier, regisseur van onder andere The Incredible Hulk, als achtjarige jongetje in de bioscoop zag. De Fransman is altijd een fascinatie blijven houden met de Griekse heldenfilm uit de jaren '80. Voor Leterrier schuilde de kracht van de avonturenfilm met name in de voor die tijd baanbrekende special effects die destijds grote indruk op hem maakten. Deze waren het werk van de inmiddels gepensioneerde Ray Harryhausen, die bekend staat om zijn old school stop motion animaties. Toch waren de moderne technische mogelijkheden niet de voornaamste reden waarom de regisseur zich wilde wagen aan een remake. Er zat meer potentie in de personages dan het origineel van Desmond Davis over wist te brengen.


FILMTREND.NL Poster: Clash of the Titans (2010) Een dergelijke klassieker overdoen neigt naar heiligschennis en Leterrier moest met zijn plannen veel kritiek incasseren. Zijn passie voor het origineel heeft de Fransman goed over weten te brengen, zonder er afbreuk aan te doen. Hij weet zelfs nog behoorlijk wat sympathie en nostalgie op te wekken. Je zou deze nieuwe versie van Clash of the Titans misschien ook beter kunnen betitelen als een nieuwe interpretatie van de strijd van de Griekse held Perseus tegen de goden die zijn pleegfamilie hebben afgeslacht. Daarbij heeft één doel duidelijk voorop gestaan: dit moest een familiefilm worden van de oude stempel, waarbij een correcte historische weergave het moest afleggen tegen een hoge entertainmentfactor.
comments powered by Disqus