YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Conan the Barbarian (2011) leeftijd 16 geweld

0433

FILMTREND.NL Poster: Conan the Barbarian

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2011
Première: 8 september 2011
Distributeur: Benelux Film
Genre: Actie, Avonturenfilm, Fantasy
Duur: 118 min.

Trailer Official Site


Nieuwe 3D actiefilm over de legendarische, gespierde barbaar Conan die de volken van Hyboria van een bovennatuurlijk kwaad moet zien te redden

FILMTREND.NL Poster: Conan the Barbarian Als kind moest Conan lijdzaam toezien hoe zijn dorp met de grond gelijk werd gemaakt door de meedogenloze krijgsheer Khalar Zym. De volwassen Conan zweert wraak, maar Khalar Zym heeft bovennatuurlijke krachten aan zijn zijde.

Ooit werd een masker dat de drager onoverwinnelijk maakte in stukken gebroken en verdeeld onder diverse stammen. Krijgsheer Khalar Zym (Stephen Lang) is nu op zoek naar die delen, en maakt daartoe alle dorpen waar hij langskomt met de grond gelijk. Zo ook het dorp van de jonge Conan, die ternauwernood weet te ontsnappen aan de slachting, waarbij zijn vader Corin (Ron Perlman) wordt gedood. Conan groeit uit tot een bijzonder goede krijger (Jason Momoa), die maar één ding wil: het hoofd van Khalar Zym. Deze heeft ondertussen het masker compleet, het enige wat nog ontbreekt om het magisch te maken, is het bloed van een ‘puurbloed’, te weten priesteres Tamara (Rachel Nichols). Conan kidnapt haar voordat ze in handen van Khalar Zym valt. Maar... Zyms dochter Marique (Rose McGowan) is een halfheks en met haar magische krachten is het een kwestie van tijd voordat Conan en Tamara worden gevonden.


FILMTREND.NL Poster: Conan the Barbarian ‘Conan the Barbarian’ is een lompe film. Vaak is deze benaming niet complimenteus bedoeld, maar de makers van ‘Conan the Barbarian’ zullen het wel zo opvatten. In de wereld die zij in de gelijknamige film scheppen, is geen plaats voor het spreken met twee woorden, je aan de regels houden of oude dametjes helpen bij het over-steken. Het is een brute wereld, waarin primair wordt gehandeld en alles in het teken staat van overleven. De belichaming daarvan is Conan, neergezet door Jason Momoa. De Hawaïaan moest in de grote voet-stappen treden van Arnold Schwarzenegger, die Conan begin jaren tachtig in twee films neerzette. Momoa doet het prima; hij geeft de barbaar iets broeierigs en soepels, wat de Oostenrijkse eik ontbeerde. Echt acteren is niet Momoa’s sterkste kant, maar in de vechtscènes is hij imposant - en die zitten er meer dan genoeg in.
comments powered by Disqus