YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


De Dominee (2004) leeftijd 16 geweld

0013

FILMTREND.NL Poster: De Dominee (2004)

Facts & Figures

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Jaar: 2004
Première: 2 september 2004
Distributeur: A-film Distribution
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Duur: 110 min.

Trailer Official Site


Nederlandse gansterfilm gebaseerd op het leven van topcrimineel Klaas Bruinsma, die in de jaren '70 de wereld van de groeiende drugshandel instapt

FILMTREND.NL Poster: De Dominee (2004) In de jaren '70 bloeit in het nog redelijk naïeve Nederland de hasjhandel op. Klaas Donkers (Peter Paul Muller), de zoon van een gevoelloze maar financieel zeer geslaagde zakenman, besluit zich ook toe te leggen op deze gemakkelijke manier van geld verdienen. Hij wil de grootste worden in de hasjhandel voordat deze gelegaliseerd wordt, iets wat volgens Klaas slechts enkele jaren kan duren. Samen met zijn maatje Adri (Frank Lammers) en zijn grote liefde Annet (Chantal Janzen) verdient hij geld als water en wordt hij rijker dan zijn gehate vader. Maar de hasjhandel wordt niet gelegaliseerd en langzaam maar zeker wordt Klaas gegrepen door het geweld. Door verkeerde beslissingen zal hij alles wat hij liefheeft verliezen.


FILMTREND.NL Poster: De Dominee (2004) Het genre gangsterfilm heeft in Nederland weinig traditie. 'Van God Los' was een van de eerste kwaliteitsfilms over dit onderwerp, maar de hoofdpersoon is in dat geval meer een meeloper dan een gangster. 'De Dominee' van regisseur Gerrard Verhage is een nieuwe poging om een succesvolle film in het genre te maken. De film is gebaseerd op het leven van maffiabaas Klaas Bruinsma, maar niemand uit de kennissenkring van de misdadiger wenste mee te werken aan de film. Actrice Chantal Janzen gaf zelfs prijs dat ze tijdens de opnames van 'De Dominee' regelmatig bedreigingen kreeg uit de onderwereld. Sommige feiten uit het leven van Klaas Bruinsma konden maar beter verdraaid worden, anders zouden maatregelen volgen.
comments powered by Disqus