YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


De Gelukkige Huisvrouw leeftijd 12 geweld groftaal gebruik

0357

FILMTREND.NL Poster: De Gelukkige Huisvrouw

Facts & Figures

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Jaar: 2010
Première: 15 april 2010
Distributeur: Benelux Film Distributors
Genre: Drama, Nederlandstalig
Duur: 100 min.

Trailer Official Site


Verfilming van de debuutroman van Heleen van Royen met Carice van Houten als huisvrouw die na haar bevalling vecht voor zichzelf

FILMTREND.NL Poster: De Gelukkige Huisvrouw De overspelige man van een vrouw met kanker en een flirtende jetsetachtige vrouw met een postnatale depressie. Dat zijn de hoofdpersonen van twee van de best verkochte Nederlandse romans van het afgelopen decennium, door volksstammen afgedaan als pulp en door andere volksstammen juist weer als oprechte en openhartige bekentenissen. Beide geënt op het leven van de schrijver. Bovendien allebei geschreven door niet direct salonfähige, literaire types zoals tot dan toe bekend, maar door nogal gesjeesde en zelfbewuste mediabespelers.


FILMTREND.NL Poster: De Gelukkige Huisvrouw Het mag voor zich spreken over welke twee boeken het gaat. Komt een vrouw bij de dokter van Kluun en Heleen van Royens De gelukkige huisvrouw. Gezamenlijke verkoopcijfers: ruim een miljoen verkochte exemplaren. De verfilming van beide boeken was niet meer dan een kwestie van tijd. Tijd die door Reinout Oerlemans' productiebedrijf Eyeworks lijkt opgekocht, want beide langverwachte projecten verschijnen opeens met zo'n half jaar tussenpauze in de bioscoop. In beide gevallen met Carice van Houten in de hoofdrol.
comments powered by Disqus