YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Edge of Darkness leeftijd 16 geweld groftaal gebruik

0332

FILMTREND.NL Poster: Edge of Darkness

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2010
Première: 28 januari 2010
Distributeur: Entertainment One Benelux
Genre: Drama, Thriller
Duur: 116 min.

Trailer Official Site


Thriller met Mel Gibson als een rechercheur die de moord op zijn dochter onderzoekt, waarbij hij stuit op haar geheime leven en een doofpotaffaire

FILMTREND.NL Poster: Edge of Darkness Thomas Craven, een oudgediende op de afdeling moordzaken van Boston, krijgt onverwacht bezoek van zijn 24-jarige dochter Emma. Ze is echter nauwelijks aangekomen als een gemaskerde man vlak voor Cravens deur een einde aan haar leven maakt. De politie gaat er vanuit dat de aanslag op haar vader gemunt was, maar Thomas besluit tot op de bodem uit te zoeken wie het doelwit was én wie de opdracht gegeven heeft. Zijn zoektocht brengt hem in contact met CIA agent Darius Jedburgh die opdracht heeft gekregen ieder onderzoek naar de moord tegen te werken. Hoe dieper Thomas graaft in het geheime leven van Emma, hoe meer hij zich alleen voelt staan en moet erkennen dat hij zijn dochter nu pas leert kennen. Hij is vastberaden om haar te wreken.


FILMTREND.NL Poster: Edge of Darkness Hoewel Gibson al aardig wat jaartjes ouder is dan in zijn Lethal Weapon-dagen, kan hij de slechterik nog steeds alle hoeken van de kamer laten zien. Ergens komt dit ietwat ongeloofwaardig over, maar dat wordt gecompenseerd door een goed opgebouwde spanning. De balans met de gevoelige kant van het verhaal - de vader die zijn dochter kwijt is geraakt - blijft goed bewaard, bijvoorbeeld door verschillende flashbacks in de vorm van een oude homevideo. Het raakt de juiste toon en onderbouwt de motivatie van Craven.
comments powered by Disqus