YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Green Zone leeftijd 12 geweld eng groftaal gebruik

0344

FILMTREND.NL Poster: Green Zone

Facts & Figures

Land: Groot-Brittannië, Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2010
Première: 15 april 2010
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Drama, Oorlog
Duur: 114 min.

Trailer Official Site


Oorlogsthriller met Matt Damon over een officier die na de Amerikaanse inval in Irak op zoek gaat naar massavernietigingswapens

FILMTREND.NL Poster: Green Zone Officier Roy Miller (Damon) zoekt in maart 2003 met zijn inspectieteam naar Weapons of Mass Destruction in Bagdad, daags na de Amerikaanse inval in Irak. Keer op keer blijkt de zeer gedetailleerde informatie die ze krijgen verkeerd te zijn. In plaats van wapens vinden Miller en zijn mannen verlaten toiletpotfabrieken en tientallen jaren oude duivenpoep. Miller trekt de intel in twijfel en gaat op zoek naar de waarheid achter de zogenaamde WMD's. Hij stuit op een geheim plan en verborgen agenda's, waardoor zijn eigen missie in een heel ander daglicht komt te staan.


FILMTREND.NL Poster: Green Zone Het is te gemakkelijk om een directe vergelijking te trekken tussen Damons personages van Jason Bourne en Roy Miller. De scène waarin je echt voelt dat Miller niet simpelweg een reprise is van Bourne is die waarin hij door de Special Forces officier een bloedneus wordt geslagen. Je verwacht dat Miller net als Bourne genadeloos terugslaat, maar in plaats daarvan delft hij het onderspit. Wel zijn de actiescènes net als in de Bourne films dik in orde. Expres rommelig geschoten vanuit de hand, minder clean, minder onoverwinnelijk, wat rauwer en realistischer.
comments powered by Disqus