YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Harry Potter and the Half-Blood Prince leeftijd 12 geweld grof taalgebruik

0313

FILMTREND.NL Poster: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Facts & Figures

Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Jaar: 2009
Première: 15 juli 2009
Distributeur: Warner Bros
Genre: Avonturenfilm, Fantasy, Mysterie
Duur: 153 min.

Trailer Official Site


Zesde avontuur van Harry, Hermione en Ron waarin Harry een mysterieus boek vindt met de tekst 'Dit boek is het eigendom van de Halfbloed Prins'

FILMTREND.NL Poster: Harry Potter and the Half-Blood Prince Harry vermoedt dat er gevaar schuilt binnen de muren van Hogwarts, maar Dumbledore is meer bezig met Harry voor te bereiden op de laatste strijd die snel nadert. Samen proberen ze een manier te vinden om de verdediging van Voldemort te doorbreken. Dumbledore schakelt hiervoor zijn oude vriend en collega in; de argeloze Professor Horace Slughorn, die goede connecties heeft en mogelijk over cruciale informatie beschikt. Intussen krijgen de studenten met een tegenstander van een heel andere orde te maken. Hun hormonen spelen hun namelijk parten. Terwijl de romantiek in de lucht hangt, houdt één student zich op de vlakte. Hij wil koste wat kost zijn plan trekken, al is dat een duister plan. Zweinstein zal nooit meer hetzelfde zijn.


FILMTREND.NL Poster: Harry Potter and the Half-Blood Prince Of je het nu eens bent of niet met de accentverlegging van deze zesde Potter-film, regisseur David Yates heeft het wel subtiel, emotioneel en vooral ook humoristisch uitgewerkt. Het geflikflooi van de leerlingen gaat soms iets te lang door, maar wordt regelmatig doorsneden met vermakelijke actie of wat serieuzere plotontwikkelingen. Bij The Order of the Phoenix had Yates nog duidelijk moeite zijn aandacht tussen verhaal en actie te verdelen en werden scènes vaak afgeraffeld. Dit keer geeft hij zijn acteurs, onder wie oudgedienden Maggie Smith (McGonagall) en een heerlijk schmierende Alan Rickman (Snape) meer de ruimte. Ook Helena Bonham Carter mocht voor een terugkerende rol helemaal los en had er zichtbaar plezier in.
comments powered by Disqus