YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


I'll Always Know What You Did Last Summer
leeftijd 16 eng geweld

0093

FILMTREND.NL Poster: I'll Always Know What You Did Last Summer

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2006
Première: 3 oktober 2006
Distributeur: Sony Pictures Entertainment
Genre: Horror, Thriller
Duur: 92 min.

Trailer Official Site


Een groep tieners uit een klein dorp in Colorado doden per ongeluk een vriend door een uit de hand gelopen grap tijdens een vier-juli-viering.

FILMTREND.NL Poster: I'll Always Know What You Did Last Summer Midden jaren negentig pende scenarist Kevin Williamson het script voor de tienerhorror ‘Scream' (1996). Hij stak de traditionele horrorfilm van de jaren tachtig in een eigentijds jasje en blies zo nieuw leven in een doodgebloed genre. Aangemoedigd door het succes van ‘Scream', deed Williamson het kunstje nog eens dunnetjes over met ‘I Know What You Did Last Summer' (1997). Laatstgenoemde film kon op behoorlijk wat star power rekenen, met Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr. en Jennifer Love Hewitt in de hoofdrollen. In de sequel was de sterrencast weliswaar geslonken tot Prinze Jr. en Hewitt, maar ook deze film scoorde vrij goed. Al in 2000 werd een derde deel in de reeks aangekondigd, waarin Prinze Jr. en Hewitt opnieuw zouden komen opdraven. Het project bleef echter tijden op de plank liggen. Toen het weer was afgestoft, werd een totaal ander script in elkaar gedraaid. Ditmaal zonder de twee sterren uit de voorgaande delen. De personages in deel drie hebben dan ook niets te maken met de hoofdpersonen uit het eerste en tweede deel.


FILMTREND.NL Poster: I'll Always Know What You Did Last Summer Toch is de nieuwe groep tieners wel bekend met de legende van een moordlustige visser die jaarlijks op 4 juli de jacht op nietsvermoedende tieners opent. De jongeren besluiten hun doodsaaie woonplaats, een klein skioord in Colorado, eens flink op te schrikken tijdens de jaarlijkse kermis ter gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag. Eén van de jongens hijst zichzelf in het beruchte visserspak en rent door de menigte achter z'n vrienden aan, die het spelletje vrolijk meespelen. Het gaat mis als één van hen al skateboardend van een gebouw afsuist, om uit de klauwen van de fake Kapitein Haak te blijven. De dorpsbewoners vinden hem dood terug. Zo hadden de tieners het niet afgesproken... De vier die overblijven zweren allen niets over het incident los te laten - waar hebben we dat toch eerder gehoord?
comments powered by Disqus