YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


In Time leeftijd 12 geweld eng

0440

FILMTREND.NL Poster: In Time

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2011
Première: 3 november 2011
Distributeur: Warner Bros
Genre: Science Fiction, Thriller
Duur: 109 min.

Trailer Official Site


Scifi-thriller over een toekomst waarin het ouderdomsgen is uitgeschakeld en iedereen, om overpopulatie te voorkomen, moet betalen voor extra tijd

FILMTREND.NL Poster: In Time In een niet nader gespecificeerde toekomst is geld vervangen door tijd. Bij iedereen stopt op vijfentwintigjarige leeftijd het fysieke ouderdomsproces. Op dat moment begint een klok in je linkeronderarm af te tellen van één jaar naar nul. Om te overleven moet je dus tijd vergaren en dat kan op diverse manieren: verdienen, stelen of erven. Tijd is dus het handelsmiddel geworden waar alles om draait. Het resultaat van dit systeem is simpel: de rijken kunnen voor eeuwig leven en de armen sterven snel. Will Salas valt in die laatste categorie; hij leeft van minuut tot minuut totdat een rijke man, die al meer dan honderd jaar leeft en wil sterven, hem een eeuw cadeau doet. Met deze macht kan hij zijn strijd tegen het corrupte systeem eindelijk op niveau voeren. Daarbij krijgt hij de hulp van de beeldschone en steenrijke Sylvia Weis.


FILMTREND.NL Poster: In Time Het is aanvankelijk even wennen aan het uitgangspunt van de film. Met name doordat een verklaring ontbreekt. Het scenario is sowieso de grootste zwakte van In Time. De scènes en plotontwikkelingen ontstijgen maar zelden het niveau van een gemiddelde B-film. Van bad guys die op het moment suprême ineens door hun tijd heen zijn en dood neervallen tot Salas en Weis die zich zonder zinnige verklaring tot een soort professionele Bonnie en Clyde ontpoppen. Toch is het scenario niet helemaal verloren, want gelukkig weet Niccol tussendoor ook enkele momenten te vinden om op subtiele wijze kritiek te kunnen leveren op onze maatschappij en hoe het geld daar verdeeld is.
comments powered by Disqus