YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Inception leeftijd 12 geweld eng

0363

FILMTREND.NL Poster: Inception

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2010
Première: 22 juli 2010
Distributeur: Warner Bros
Genre: Actie, Science Fiction
Duur: 148 min.

Trailer Official Site


Actiethriller van Christopher Nolan met Leonardo DiCaprio als de leider van een team dat in een droom geheimen kan stelen uit het onderbewustzijn

FILMTREND.NL Poster: Inception Uitgeput spoelt Leonardo DiCaprio aan op een strand, een pistool achter zijn broekriem geklemd. Hij ziet verderop twee kinderen met zand spelen. Gewapende Japanners voeren hem af naar een kamer waar een stokoude man aan tafel zit. Er valt een ijzeren tol uit zijn hand. Wanneer een film van Christopher Nolan begint, kun je maar beter meteen alle aandacht erbij hebben en op je hoede zijn. Waar bevinden we ons ergens? En wanneer? Nolan heeft namelijk bewezen geen betrouwbare verteller te zijn. In Memento goochelde hij met het geheugen en de tijd, in The Prestige met gezichtsbedrog en illusies. Dit keer zet hij al deze disciplines in. Inception speelt zich af in droomwerelden die zeer realistisch lijken, maar waar tijd en ruimte rekbare begrippen zijn.


FILMTREND.NL Poster: Inception DiCaprio speelt 'extractor' Dom Cobb (domkop?), een crimineel die het onderbewustzijn van een slachtoffer binnendringt via een gedeelde droom, om aldaar de diepste geheimen te kunnen stelen. Bedrijfsgeheimen welteverstaan, want zijn werkveld ligt binnen de top van het mondiale zakenleven. In die kringen is imaginaire piraterij echter al gemeengoed geworden, zodat belangrijke zakenmannen zich ertegen wapenen met psychische training: in hun droomwereld bewaken ze hun geheimen in kluizen en zwaar bewaakte bunkers. Daardoor moet het team van Cobb steeds listiger te werk gaan om te vinden wat ze zoeken.
comments powered by Disqus