YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Independence Day: Resurgence (2016) leeftijd 12 geweld grof taalgebruik

0652

FILMTREND.NL Poster: Independence Day: Resurgence (2016)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 23 juni 2016
Distributeur: 20th Century Fox
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Duur: 119 min.
Regie: Roland Emmerich
Cast: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox, Brent Spiner, Charlotte Gainsbourgh, Jessie Usher, Maika Monroe, Sela Ward


Trailer Official Site


Vervolg op Independence Day waarin de buitenaardse bedreiging terugkeert om de aarde te vernietigen

FILMTREND.NL Poster: Independence Day: Resurgence (2016) Emmerich verspilt geen tijd om ter zake te komen. In rap tempo brengt hij ons weer bij met oude bekenden, en introduceert een aantal nieuwe gezichten. Grote afwezige is natuurlijk Will Smith. Al bij de aankondiging van dit vervolg was zijn deelname onzeker, en Smith twijfelde zo lang dat er met twee versies van het script werd gewerkt: één met Will, en één zonder. Hij wordt gemist, want het ontbreekt Resurgence aan een sympathieke hoofdpersoon. De jonge cast doet zijn best, maar Liam Hemsworth heeft helaas niet het charisma van Smith. Met meer aandacht voor de bijfiguren uit het eerste deel is het sowieso al druk op het scherm, waardoor uiteindelijk geen van de personages voldoende aandacht krijgt.

 

FILMTREND.NL Poster: Independence Day: Resurgence (2016) Na deze introductie schakelt Emmerich al snel door naar de hoogste versnelling. Het is dan vernietiging wat de klok slaat, maar echt indruk maakt het niet. Een moment als de ontploffing van het Witte Huis – op zichzelf al iconisch genoeg voor de filmposter – heeft dit vervolg eigenlijk niet. Het was een moment waar naartoe gewerkt werd vanaf het moment dat de kollossale ruimteschepen in de lucht verschenen, en dat zolang mogelijk werd uitgesteld. Dergelijke opbouw ontbreekt in dit vervolg volledig. Toegegeven, zulk spektakel was twintig jaar geleden een stuk indrukwekkender. Tegenwoordig kijkt de gemiddelde actiefilm niet op een monument meer of minder. Maar zelfs als een hele stad van de grond getrokken wordt om aan de andere kant van de wereld op een andere te vallen, maakt dat nauwelijks indruk. .

Bart Snoek - FilmTotaal
comments powered by Disqus