YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Inglourious Basterds leeftijd_16 geweld grof taalgebruik

0317

FILMTREND.NL Poster: Inglourious Basterds

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2009
Première: 27 augustus 2009
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Actie, Avonturenfilm, Drama, Oorlog
Duur: 153 min.

Trailer Official Site


Brad Pitt in een avontuurlijke oorlogsfilm van Quentin Tarantino waarin een groep Joods-Amerikaanse soldaten tijdens WOII de Nazi's bruut bestrijdt

FILMTREND.NL Poster: Inglourious Basterds Het handelsmerk van regisseur Quentin Tarantino is dat hij de beste elementen plukt uit verschillende filmgenres en -stijlen, om er een nieuw geheel van te maken. Net als de twee delen van Kill Bill is ook Inglourious Basterds weer een vrolijk allegaartje geworden, met dit keer aan de basis de samenkomst tussen de gewelddadige spaghettiwestern, het klassieke oorlogsdrama en de fantasievolle avonturenfilm. En aangezien een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog zich nu eenmaal niet leent voor al te veel verwijzingen naar de moderne popcultuur, legt Tarantino dit keer een grote rol weg voor het medium film zelf. Licht ontvlambare nitraatfilm welteverstaan.


FILMTREND.NL Poster: Inglourious Basterds Inglourious Basterds begint ijzersterk in het eerste hoofdstuk met een mentale krachttoer tussen twee mannen, die waardig is aan de grootmeester van de western, Sergio Leone. Een norse landarbeider ziet vanaf zijn afgelegen boerderijtje een stofwolk in de verte en stuurt zijn dochters naar binnen. De stofwolk wordt niet gevormd door ruiters te paard, maar door een groepje gemotoriseerde Nazi's onder leiding van roverhoofdman kolonel Hans Landa. Deze 'Jodenjager', die gespecialiseerd is in het oprollen van onderduikadressen, doorziet iedere vorm van misleiding en drijft zijn slachtoffers tijdens quasi-vriendschappelijke ondervragingen een hoek in, om vervolgens zichtbaar te genieten van hun vergeefse uitvluchten. Hij is als een jachthond die speelt met aangeschoten wild.
comments powered by Disqus