YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Jack Reacher: Never Go Back (2016) leeftijd 12 geweld eng

0659

FILMTREND.NL Poster: Jack Reacher: Never Go Back (2016)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 20 oktober 2016
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Actie, Misdaad, Thriller
Duur: 118 min.
Regie: Edward Zwick
Cast: Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Danika Yarosh, Aldis Hodge, Patrick Heusinger


Trailer Official Site


Tom Cruise is terug als de meedogenloze ex-agent Jack Reacher, die dit keer verdacht wordt van een zestien jaar oude moord

FILMTREND.NL Poster: Jack Reacher: Never Go Back (2016) Het is bijna indrukwekkend. De kunst om Jack Reacher als personage zo vlak mogelijk te maken en elke vorm van emotie, karakterfouten of plotdrijvers naar bijpersonages te verhuizen. Zo dienen de rollen van Cobie Smulders en Danika Yarosh als emotionele klankborden en als magneten die Jack Reacher bij het verhaal betrekken. Zij zijn de drijfveer van de verhaalontwikkelingen, Jack Reacher is slechts aanwezig als een soort supercoole hybride van Holmes, Bond en Bourne. Hij is de kalmheid zelve, weet zich zonder kleerscheuren uit elke situatie te (bek)vechten en schudt voortdurend handige plotholes uit zijn mouwen om zich te redden, zonder een enkel zweetdruppeltje op zijn voorhoofd.

 

FILMTREND.NL Poster: Jack Reacher: Never Go Back (2016) Holmes, Bond en Bourne compenseren hun ongeloofwaardige coolheidsfactor met een unieke tekortkoming. Arrogantie, sociale isolatie of innerlijke leegte. Jack Reacher mist zo'n belangrijk tegenwicht, waardoor het perfecte personage overkomt als de ultieme fantasie van een luie schrijver. De film uit 2012 worstelde ook al met deze problematiek. Men kon niet kiezen tussen grimmig realisme of entertainment met een alledaagse superheld. Die onvaste toon bleek onder andere uit de merkwaardige combinatie van een prachtig duistere en Hitchcockiaanse opening en een latere slapstickscène waarbij twee criminelen elkaar per ongeluk lens slaan tijdens een moordpoging op Reacher. Deze extremen zijn verdwenen, maar wat overblijft is een generieke actiethriller.

Martijn Hamerling - Filmtotaal
comments powered by Disqus