YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Jason Bourne (2016) leeftijd 12 geweld

0653

FILMTREND.NL Poster: Jason Bourne (2016)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 28 juli 2016
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Actie
Duur: 123 min.
Regie: Paul Greengrass
Cast: Matt Damon, Tommy Lee Jones, Alicia Vikander, Vincent Cassel, Julia Stiles, Riz Ahmed


Trailer Official Site


Vijfde film in de Bourne-franchise met Matt Damon als de meest dodelijke agent van de CIA, die het dit keer moet opnemen tegen een netwerk van terreur

FILMTREND.NL Poster: Jason Bourne (2016) De terugkeer van Matt Damon is bijzonder welkom. Hij kan nog steeds gepijnigd kijken als de beste en dankzij het jarenlange doortrainen is hij niet meer het broekie van vroeger maar een testosteronbonk. De film gaat krachtig van start met een grootschalige achtervolgingsscène, die overtuigend de rellen in Griekenland als setting neerzet. Vincent Cassel, Julia Stiles en Alicia Vikander trekken alles uit de kast en zorgen voor een meeslepende start. In eerste instantie lijkt de strijd van het Griekse volk tegen de overheid een uitstekend thema te bieden voor de doelloze vagebond. Gezien zijn verhoudingen met de CIA moet hij een potje stoeien met de autoriteiten wel kunnen waarderen. Toch blijft het bij een oppervlakkige referentie naar recente gebeurtenissen. Daarna springt de film plots over op verhaallijnen die er compleet los van staan.

 

FILMTREND.NL Poster: Jason Bourne (2016) Nicky Parsons introduceert een nieuw mysterieus element rondom Bournes verleden door gevoelige informatie te lekken. Daarnaast speelt Riz Ahmed een Silicon Valley-magnaat die zijn principes verloochent en gegevens doorspeelt naar de nieuwe baas van de CIA. Tommy Lee Jones en Alicia Vikander proberen ten slotte om Jason Bourne op te sporen en definitief tegen te houden. Al deze verhaallijnen lijken interessant, dragen een thema van opoffering en spelen in op Bournes zoektocht naar een beweegreden. Ze hebben echter een negatief effect: Bourne wordt bijna een bijpersonage in zijn eigen film. Hij gaat namelijk niet zelf achter al deze elementen aan maar wordt op sleeptouw genomen. De personages van Stiles, Vikander en Jones komen allen met geforceerde redenen om de hoofdrolspeler in het verhaal te betrekken en nieuwe motivatie te bieden. Dit komt nog wel het mooist naar voren in een gesprek, waarin Jones en Vikander bespreken of ze Jason Bourne voor een laatste keer terug moeten brengen. Op enigszins amusante wijze besluit Jones nog één keertje Bourne een kans te geven om te zien of het wat wordt.

Martijn Hamerling - Filmtotaal
comments powered by Disqus