YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) leeftijd 12 geweld

0686

FILMTREND.NL Poster: Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 21 december 2017
Distributeur: Sony Pictures Releasing
Genre: Actie - Avontuur - Familie - Komedie
Duur: 119 min.
Regie: Jake Kasdan
Cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Tom Holland, Karen Gillan, Bobby Cannavale, Missi Pyle, Tim Matheson, Nick Jonas, Rhys Darby, Marin Hinkle, Alex Wolff, Juan Gaspard, Maribeth Monroe, Ser'Darius Blain, Marc Evan Jackson, Laurie Calvert, Morgan Turner, Virginia Newcomb, Madison Iseman, Tracey Bonner, Sylvia Jefferies, Mason Guccione, Friday Chamberlain, Sean Buxton.


Trailer Official Site


Avonturenfilm waarin vier middelbare scholieren in de videogame Jumanji worden getrokken en het gevaarlijke spel moeten meespelen om te ontsnappen

FILMTREND.NL Poster: Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) Jumanji: Welcome to the Jungle is in eerste instantie een lichaamsverwisselingsfilm, inclusief de onvermijdelijke grappen over plotse spierpartijen, bierbuiken, voorgevels en nieuwe genitaliën. Gelukkig wordt het concept de gehele film interessant gehouden, mede door de acteerprestaties van de hoofdcast. Zo krijgt Dwayne Johnson het heus voor elkaar zich geloofwaardig te maken als onzeker jochie en Karen Gillan maakt zich de ongemakkelijke lichaamstaal meester van een verlegen meisje. Jack Black weet zelfs angstvallig goed te verkopen dat hij in werkelijkheid een narcistisch meisje is. Alleen Kevin Hart overtuigt wat minder, doordat hij meer zichzelf speelt als het onderdeurtje dat alles tegen zich heeft. Hij is een prima menselijke boksbal voor de humormomentjes, maar zijn personage is vergeleken met de rest behoorlijk oppervlakkig.

 

FILMTREND.NL Poster: Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) De tweede manier waarop de lichaamsverwisseling interessant blijft, is door het slim te combineren met videogameclichés. Alle avatars hebben zwaktes en superkrachten, die meestal totaal niet passen bij de persoonlijkheid van de spelers; het is allemaal wat interessanter gemaakt dan enkel wat gewisselde uiterlijke kenmerken. Bovendien is de gehele speelwereld vrij vernuftig neergezet en een verrassend accurate representatie van videogames. Antagonisten en personages die er puur zijn om het plot uit te leggen hebben expres geen persoonlijkheid omdat zij zogenaamde NPC's zijn (Non Player Characters). Er zijn allemaal regeltjes binnen de wereld van Jumanji rondom sterven, levels, cutscenes en 'spawnen' (opnieuw tot leven komen) in een spelwereld, die allemaal best slim ingezet worden in het script.

Martijn Hamerling - Filmtotaal
comments powered by Disqus