YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) leeftijd 12 geweld eng

0674

FILMTREND.NL Poster: Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: 7 juni 2018
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Actie, Avontuur, Drama
Duur: 128 min.
Regie: Juan Antonio Bayona
Cast: Chris Pratt, Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard, Geraldine Chaplin, Toby Jones, James Cromwell, Rafe Spall, B.D. Wong, Ted Levine, Michael Papajohn, Peter Jason, Justice Smith, Robert Emms, Daniel Stisen, Daniella Pineda, David Olawale Ayinde, Kamil Lemieszewski, Faith Fay, Isabella Sermon, Kevin Layne, Peter Coe, Conlan Casal.


Trailer Official Site


De laatste dinopopulatie moet gered worden. Oude helden worden uitgenodigd in een kasteelachtige villa om een wanhopig reddingsplan te bespreken.

FILMTREND.NL Poster: Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) Spielberg bleef behoorlijk lang in de jungle hangen met The Lost World. Zodanig lang dat de brute actiescènes ietsjes eentonig werden, althans tot de finale in de stad. Bayona probeert hier duidelijk van te leren, door zoveel mogelijk variatie en spektakel in één junglescène te proppen, om Isla Nublar daarna zo gauw mogelijk weer te verlaten. Hij kiest voor een vulkaanuitbarsting die zorgt voor een onafgebroken reeks van actiescènes met elk denkbaar element. Soldaten worden uit elkaar gereten, dinosauriërs houden een episch duel terwijl het menselijk vee toekijkt en de vulkaan kan elk moment ploffen. Achtervolgingen in donkere halletjes, lavarivieren, verdrinkingsdood, dinokuddes en voertuigen die dienen als doodskisten. Bayona weet prima om te gaan met de lava- en watereffecten in dit indrukwekkende en peperdure stukje actiefilm.

 

FILMTREND.NL Poster: Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) Pas vanaf dit punt begint Fallen Kingdom een beetje te leven met nieuwe ideeën. Owen die probeert bloed te tappen uit een T-Rex vindt een goede balans tussen humor en gevaar. Daarnaast zorgt een nieuwe superdino, die echt spelletjes speelt met zijn slachtoffers, voor heerlijke sadistische momenten. Voornamelijk wanneer dit beest losgaat in het donker laat Bayona iets meer zijn achtergrond zien in horrorachtig drama. Toch gaat hij hier niet te ver in en probeert hij de finale nog wat trekjes te geven van de originele thema's: onbeheersbare natuur versus menselijke arrogantie en kapitalisme; onmisbaar in een echte Jurassic Park-film.

Bron: Martijn Hamerling - Filmtotaal
comments powered by Disqus