YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Kingdom Of Heaven leeftijd 16 geweld

0019

FILMTREND.NL Poster: Kingdom Of Heaven

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten, Groot-Brittannië,
  Spanje, Duitsland
Taal: Engels, Arabisch, Duits
Jaar: 2005
Première: 5 mei 2005
Distributeur: 20th Century Fox
Genre: Actie, Avonturenfilm, Historisch
Duur: 145 min.

Trailer Official Site


Grootschalig historisch epos van Ridley 'Gladiator' Scott waarin Orlando Bloom in de twaalfde eeuw op kruistocht gaat om te strijden in Jeruzalem

FILMTREND.NL Poster: Kingdom Of Heaven In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, als hij ridder Godfrey of Ibelin (Liam Neeson) tegenkomt, die hem vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan op kruistocht naar Jeruzalem, om te strijden in de lange bloederige oorlog om het Heilige Land. Als een vreemdeling in een vreemde omgeving, moet hij een verdoemde koning dienen, koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin en wordt hij verheven tot de ridderstand. In een poging om de breekbare vrede te bewaren, moet Balian of Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.


FILMTREND.NL Poster: Kingdom Of Heaven Vijf jaar na 'Gladiator' is Sir Ridley Scott terug met een grootschalig historisch epos, dat zich afspeelt rond de kruistochten in de twaalfde eeuw. Een soortgelijke film onder de titel 'Crusades' is jarenlang het droomproject van Paul Verhoeven geweest, maar de aankondiging van 'Kingdom of Heaven' maakte een definitief einde aan die plannen. Orlando Bloom werd door 'The Lord of the Rings' een gewild acteur in Hollywood en kreeg rollen in 'Pirates of the Caribbean' en 'Troy'. Voor de hoofdrol van Balian of Ibelin moest hij wel even aan de gewichten hangen. Hij staat tegenover Jeremy Irons, Liam Neeson en de Franse actrice Eva Green. Scriptschrijver William Monahan is ook betrokken bij Martin Scorseses 'The Departed' en 'Jurassic Park IV'.
comments powered by Disqus