YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Million Dollar Baby leeftijd 12 geweld

0020

FILMTREND.NL Poster: Million Dollar Baby

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2005
Première: 24 februari 2005
Distributeur: A-film Distribution
Genre: Drama, Romantiek
Duur: 131 min.

Trailer Official Site


Drama van en met Clint Eastwood als een geharde bokstrainer die ondanks zijn karakter de getalenteerde Maggie (Hilary Swank) onder zijn hoede neemt

FILMTREND.NL Poster: Million Dollar Baby Na de pijnlijke vervreemding van zijn dochter heeft bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.


FILMTREND.NL Poster: Million Dollar Baby Clint Eastwood (1930) is een echte oude rot in het vak, die vaak een hoofdrol speelt in de door hemzelf geregisseerde films. Zo ook in het boksdrama 'Million Dollar Baby'. Zijn tegenspeelster Hilary Swank ('Boys Don't Cry') had maar drie maanden om te trainen voor deze film, ze had daarvoor nog nooit gebokst. Desondanks heeft ze alle gevechten die te zien zijn zelf gedaan. Morgan Freeman ('Se7en') speelt de rol van een ex-bokser die wél meteen het talent van Maggie doorheeft. Na 'Unforgiven' is de samenwerking tussen Eastwood en Freeman opnieuw zeer succesvol gebleken: 'Million Dollar Baby' won twee Golden Globes en maar liefst vier Oscars voor Beste Film, Beste Regie, Beste Actrice (Swank) en Beste Mannelijke Bijrol (Freeman).
comments powered by Disqus