YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Miss Peregrine's Home For Peculiar Children (2016) leeftijd 12 geweld eng

0654

FILMTREND.NL Poster: Miss Peregrine's Home For Peculiar Children (2016)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 29 september 2016
Distributeur: 20th Century Fox
Genre: Avontuur, Fantasy
Duur: 127 min.
Regie: Tim Burton
Cast: Asa Butterfield, Eva Green, Ella Purnell, Samuel L. Jackson, Judi Dench, Terence Stamp, Chris O'Dowd


Trailer Official Site


Boekverfilming van Tim Burton waarin Asa Butterfield terechtkomt in het merkwaardige tehuis van Miss Peregrine voor kinderen met speciale krachten

FILMTREND.NL Poster: Miss Peregrine's Home For Peculiar Children (2016) In tegenstelling tot de griezeltjes onder de hoede van Miss Peregrine, is hoofdpersonage Jake op het eerste oog een doodnormale tiener. Wanneer zijn grootvader echter plotseling komt te overlijden, besluit Jake af te reizen naar een afgelegen eiland aan de kust van Wales, op zoek naar het weeshuis waar zijn grootvader vroeger over vertelde. Via een mysterieuze grot raakt Jake terug in de tijd naar een tijdstip in de Tweede Wereldoorlog, waar het weeshuis van Miss Peregrine jarenlang leeft in een tijdslus, op de laatste dag voordat het eiland gebombardeerd werd door Duitse vliegtuigen.

 

FILMTREND.NL Poster: Miss Peregrine's Home For Peculiar Children (2016) Het klinkt als een wat ingewikkelde aflevering uit een serie als Doctor Who of The Twilight Zone. Zeker wanneer de film bij het weeshuis aanbelandt, is het even lastig om alle personages en termen die op je af worden gevuurd te volgen. Burton houdt de vaart er goed in, al wekt hij soms wel de indruk dat hij in een te korte tijdsduur te veel verhaal heeft proberen te persen. Gelukkig is er gaandeweg genoeg om de kijker mee te vermaken, van de kleurrijke vormgeving tot alle uitzonderlijke personages die in een hoog tempo de revue passeren. Ondanks het feit dat deze allemaal uit Ransom Riggs' roman vandaan komen, passen ze perfect in Burton's straatje: een soort vreemde, carnavaleske verzameling van circusartiesten van begin vorige eeuw. Eva Green is uitstekend als het charismatische middelpunt van de cast, en lijkt na haar eerdere optreden in Burton's Dark Shadows de perfecte opvolger van Helena Bonham Carter als Burton's vaste leading lady.

Jelle Fastenau - FilmTotaal
comments powered by Disqus