YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Moon leeftijd 9 eng groftaal gebruik

0328

FILMTREND.NL Poster: Moon

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2009
Première: 15 oktober 2009
Distributeur: A-Film Quality Film
Genre: Drama, Science Fiction, Thriller
Duur: 97 min.

Trailer Official Site


Sciencefictionthriller met Sam Rockwell als een astronaut die jarenlang alleen op de maan verblijft en vlak voor vertrek mysterieuze dingen gaat zien

FILMTREND.NL Poster: Moon Astronaut Sam Bell leeft al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan, heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Onverwacht krijgt Sam gezondheidsproblemen en gaat hij hallucineren waardoor hij een bijna-fataal ongeluk krijgt. Als hij terug is op zijn basisstation ontmoet hij de jongere en gewelddadigere versie van zichzelf. Deze tweede Sam beweert dat hij daar is om hetzelfde driejarige contract uit te dienen. Dan begint de strijd van de 'echte' Sam zo snel mogelijk uit te vinden wat er verkeerd is gegaan en hoe hij op een veilige manier terug komt naar huis.


FILMTREND.NL Poster: Moon Debutant Duncan Jones wilde graag een filmscript schrijven voor acteur Sam Rockwell. Hij schreef Mute over het Berlijn van de toekomst in de sfeer van Blade Runner. Maar Rockwell (The Assassination of Jesse James) wilde niet weer een schurk spelen, maar een gewone man uit de working class. Tijdens een gesprek over hun favoriete films bleken ze allebei van scfi uit de jaren '70 en '80 te houden. De klassiekers Alien, Silent Running en Outland staan op hun lijstjes. Combineer deze twee ideëen en je krijgt Moon: een indie scifi over een working man die toevallig op de maan werkt om de aarde van de klimaatneutrale energiebron Helium-3 te voorzien.
comments powered by Disqus