YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


New Kids: Turbo! leeftijd 12 geweld eng grof

0390

FILMTREND.NL Poster: New Kids: Turbo!

Facts & Figures

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Jaar: 2010
Première: 9 december 2010
Distributeur: Benelux Film Distributors
Genre: Horror, Thriller
Duur: 114 min.

Trailer Official Site


Bioscoopfilm die gebaseerd is op de Nederlandse komedieserie over een groep hangjongeren in het Noord-Brabantse dorp Maaskantje

FILMTREND.NL Poster: New Kids: Turbo! Het doet je dringend afvragen of 'New Kids' niet een hype is die binnen een jaartje is overgewaaid. De grove Brabantse grappen begonnen ooit drie jaar geleden als internetexperiment. De bedoeling van de makers is een ode te brengen aan hun Brabant en de figuren die erin rondbanjeren uit te vergroten. De langharige hangaso's vonden al snel hun weg naar 101TV, de digitale jongerenzender van BNN. In september 2009 was het vijftal voor het eerst landelijk op Comedy Central te zien en forceerden hiermee een doorbraak. Gevolg van de groeiende media-aandacht was dat de afleveringen langzaam aan lengte wonnen. Waren het in 2007 nog sketches van 'bekant' drie minuten, tegenwoordig trekken de heren er twintig minuten voor uit.


FILMTREND.NL Poster: New Kids: Turbo! Voor hun eerste speelfilm werd de boel opgerekt naar bijna anderhalf uur. Er werd een voor de makers klein kapitaal aan budget tegenaan gegooid en Reinout Oerlemans' productiemaatschappij Eyeworks zette het project op poten. De eerste helft van New Kids: Turbo!, zoals deze bioscoopfilm is gedoopt, is een aaneenschakeling van sketches, die voor de leek alleen maar leuk zijn vanwege de vele Brabantse cameo's, zoals Hans Teeuwen, Theo Maassen en natuurlijk weer Frank Lammers. De setting is nog steeds het Brabantse Maaskantje, in de rook van 's-Hertogenbosch. Ook in het goede Brabantse land heeft de recessie toegeslagen. Het vriendenclubje rondom Richard Batsbak (Huub Smit) wordt in zijn geheel op straat gegooid en trekt bij hem in huis.
comments powered by Disqus