YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Pluk Van De Petteflet alle leeftijden

0021

FILMTREND.NL Poster: Pluk Van De Petteflet

Facts & Figures

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Jaar: 2004
Première: 17 november 2004
Distributeur: Warner Bros
Genre: Kinderfilm, Nederlandstalig
Duur: 90 min.

Trailer Official Site


Verfilming van het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt over het jongetje Pluk dat met zijn rode kraanwagentje zijn vriendjes wil helpen

FILMTREND.NL Poster: Pluk Van De Petteflet Pluk is een jongetje van een jaar of acht dat op zoek is naar een plekje om te wonen. Met zijn rode kraanwagentje komt hij op een dag aan bij de Petteflet. Dolly de Duif vertelt Pluk dat het torenkamertje bovenin leegstaat en Pluk neemt er zijn intrek. Hij maakt een hoop vriendjes, zoals meneer Pen, Aagje, de Stampertjes en Zaza de kakkerlak. Dan hoort Pluk dat de Torteltuin, een verwilderde tuin met hoge bomen, vernietigd zal worden. Grote mensen komen er nooit, maar Pluk en zijn vrienden spelen er dikwijls rovertje. Pluk bedenkt een plan om de tuin te redden.


FILMTREND.NL Poster: Pluk Van De Petteflet De familiefilm 'Pluk van de Petteflet' is een verfilming van het beroemde gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Eerder verschenen van de schrijfster al 'Abeltje' en 'Minoes' in de bioscoop, beide films hadden groot succes. Voor de rol van de roodharige Pluk meldden zich zo'n 500 jongetjes om auditie te doen. Uiteindelijk viel de keuze op de de jonge Yannieck, die inderdaad erg veel lijkt op de door Fiep Westerdorp getekende Pluk. Verdere rollen zijn er voor Karin Bloemen, Erik van Muiswinkel, Dolf Jansen en Arjan Ederveen. Alle personages uit het boek komen terug in de film, zoals het paard Langhorst en Zaza de kakkerlak. Producent Burny Bos was eerder verantwoordelijk voor Ja Zuster, Nee Zuster.
comments powered by Disqus