YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Ready_Player_One (2018) leeftijd 16 geweld grof taalgebruik

0697

FILMTREND.NL Poster: Ready_Player_One (2018)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 29 maart 2017
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Genre: Actie - Avontuur - Sciencefiction
Duur: 140 min.
Regie: Steven Spielberg
Cast: Simon Pegg, Ben Mendelsohn, Tye Sheridan, T.J. Miller, Mark Rylance, Olivia Cooke, Ralph Ineson, Perdita Weeks, Susan Lynch, Letitia Wright, Hannah John-Kamen, Clare Higgins, Mckenna Grace, Julia Nickson-Soul, Laurence Spellman, Win Morisaki, Lena Waithe, Kae Alexander, Kathryn Wilder, Elisa Perry, Philip Zhao.


Trailer Official Site


In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden.

FILMTREND.NL Poster: Ready_Player_One (2018) De eerste grote actiescène is een epische race, fantastisch in beeld gebracht en zonder een afleidende soundtrack. Gewoon een paar minuten onafgebroken actie, ronkende motoren en heerlijke choreografie. In eerste instantie wilde Spielberg geen Delorean inzetten, want dat zou te veel neigen naar zelfverheerlijking. Je merkt dat hij zich probeert in te houden met zijn referenties. Terwijl Cline makkelijk een heel hoofdstuk aan een 'ken je dit nog?'-moment besteedt, gaat Spielberg voor de Who-Framed-Roger-Rabbit-tactiek. Tijdens de race vliegt een heel leger aan iconische voertuigen door het beeld, waarvan er minstens eentje je hart een sprongetje zal laten maken. Of het nu de futuristische motor uit Akira is die langszoeft of de Batmobile uit de jaren zestig die van een verhoogde snelweg dondert. Gelukkig blijven deze momentjes van herkenning ondergeschikt aan het verhaal van Wade Watts en James Halliday.

 

FILMTREND.NL Poster: Ready_Player_One (2018) Totdat Spielberg zijn innerlijke fanboy ontdekt. Halverwege de film is er een extravagante scène waar het gastrolletje van de Delorean niets bij is. Wanneer een groep 'easter egg'-jagers een virtuele bioscoop bezoekt gaat de regisseur plots aan de haal met een filmklassieker. Welke dat is kan het best even geheim blijven. Spielberg zet namelijk vol in op de verrassingsfactor en een stevige dosis voorpret zodra je de boel herkent. Gezien de originele auteur is de scène eigenlijk ketterij, maar je voelt het enthousiasme van Spielberg in zijn eerbetoon.

Bron: Martijn Hamerling - Filmtotaal
comments powered by Disqus