YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Rise of the Planet of the Apes leeftijd 12 geweld eng

0429

FILMTREND.NL Poster: Rise of the Planet of the Apes

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2011
Première: 18 augustus 2011
Distributeur: 20th Century Fox
Genre: Actie, Avonturenfilm, Science Fiction
Duur: 106 min.

Trailer Official Site


Actiefilm over Will Rodman, een jonge wetenschapper wiens experiment met genetisch gemanipuleerde apen uit de hand loopt, met desastreuze gevolgen...

FILMTREND.NL Poster: Rise of the Planet of the Apes In deze tweede reboot van de Planet of the Apes-serie heeft Serkis zich ingeleefd in de chimpansee Ceasar die een anti-Alzheimer gen van zijn moeder heeft geërfd. Hierdoor is hij zo ongelooflijk slim geworden dat hij zonder problemen een menselijke peuter de zandbak uitwerkt. Nu er al diverse motion capture vertolkingen van Serkis voorbij zijn gekomen begint zich een opmerkelijk patroon af te tekenen. De acteur en mens Serkis begint meer door te sijpelen in de beesten die hij naspeelt dan de acteur waarschijnlijk bedoeld heeft. Dit levert bezwaren maar geen onoverkomelijkheden op in de eerste helft van Rise of the Planet of the Apes. Wie diep in de groene pupillen van Ceasar kijkt herkent de blauwe kijkers van Andy Serkis. Zijn apenvertolking heeft regelmatig een geloofwaardigheidsprobleem, maar krijgt het voordeel van de twijfel.


FILMTREND.NL Poster: Rise of the Planet of the Apes Gelukkig heeft regisseur Rupert Wyatt - een opmerkelijke keus voor de job gezien diens onervarenheid - niet al zijn pijlen op de technologische hoogstandjes gericht. Daar had hij het ook niet mee gered. Wyatts schrijversteam heeft in deze opmaat naar een nieuwe franchise een prima balans gevonden tussen actie en verhaal. De hoofdrol van Alzheimeronderzoeker Will Rodman wordt vertolkt door James Franco. Will experimenteert er in onderzoekscentrum in San Francisco driftig op los en spuit de proefapen in met een genetisch gemanipuleerd serum waarmee dementie hopelijk snel tot het verleden zal horen. Na de ravage van een doorgedraaide chimp, de moeder van Ceasar, krijgt Will niet de toestemming om zijn onderzoek voort te zetten en het middeltje op mensen te testen. Zijn eigen vader (John Lithgow) knapt er echter behoorlijk van op en samen nemen ze de opvoeding van de jonge Ceasar op zich.
comments powered by Disqus