YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Ron Goossens, Low-Budget Stuntman (2017)
leeftijd 12 geweld sex drugs grof taalgebruik

0664

FILMTREND.NL Poster: Ron Goossens, Low-Budget Stuntman (2017)

Facts & Figures

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Première: Donderdag 19 januari 2017
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Comedy
Duur: 83 min.
Regie: Flip van der Kuil, Steffen Haars
Cast: Tim Haars, Bo Maerten, Maartje van de Wetering, Waldemar Torenstra, Chris Zegers, Michiel Romeyn, Dennie Christian, Henry van Loon, e.a.


Trailer Official Site


Ron overleeft op spectaculaire wijze ternauwernood een dronkenmansactie. Als barman en beste vriend Peter het filmpje van de amateurstunt online zet, gaat het viral.

FILMTREND.NL Poster: Ron Goossens, Low-Budget Stuntman (2017) Ron Goossens is een enorme zuiplap die zijn pilsje bij wijze van spreken nog meeneemt als hij zo eens per week onder de douche gaat. Zijn relatie in het Brabantse Zundert is behoorlijk uitgeblust en vrouwlief Angela werkt zo'n beetje de hele dorpskroeg af. Of zoals de stamgasten het verwoorden: ze hebben Rons vrouw regelmatig even aangeduwd. Ron groeit uit tot een nationale bekendheid nadat een filmpje waarin hij een gevaarlijke stunt uithaalt met een auto op een ophaalbrug viral gaat. Zijn legendarische uitspraak "Ik ben echt kei lam" wordt door de halve bevolking nageblèrd. Maar Rons vrouw is er klaar mee en zet haar bezopen echtgenoot de deur uit. Ze geeft hem echter nog één kans om haar terug te winnen. Als hij topactrice Bo Maerten, die in de lezing van het regieduo de eerste Nederlandse Oscarwinnares is, in bed weet te krijgen, blijft ze bij hem. Ron gaat aan het werk als professioneel stuntman en belandt bij allerlei projecten van Maertens op de set.

 

FILMTREND.NL Poster: Ron Goossens, Low-Budget Stuntman (2017) Zelfs regisseurs met vrije geesten zoals Van der Kuil en Haars hebben een verhaal met kop en staart nodig. Exact daar ontbreekt het aan. Rons stijgende faam, zijn huwelijksproblemen en zijn eerste schreden in de professionele filmwereld worden gemakzuchtig afgeraffeld omdat er snel moet worden toegewerkt naar de stunts die de man uithaalt. Toegegeven, dit is nou niet bepaald het type bioscoopavontuur dat het moet hebben van een minutieus uitgewerkte hoofdpersoon, maar Ron is met zijn voortdurende zuipsessies en ongeïnteresseerde houding onmiskenbaar eendimensionaal. Dit leidt tot het besef dat er niet bijzonder veel in zit. Het is daarnaast een godswonder dat Ron zich zo laat koeioneren door zijn chronisch overspelige vrouw die nu niet bepaald in een positie is om eisen te stellen. Ze lijkt bovendien weer geen enkel punt te maken van het aanhoudende hoge promillage dat door Rons aderen vloeit.

Arjan Welles - FilmTotaal
comments powered by Disqus