YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Salt leeftijd 12 geweld groftaal gebruik

0350

FILMTREND.NL Poster: Salt

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2010
Première: 5 augustus 2010
Distributeur: Sony Pictures Releasing
Genre: Actie, Thriller
Duur: 98 min.

Trailer Official Site


Actiefilm met Angelina Jolie als een CIA-agente die haar onschuld moet bewijzen wanneer ze ervan beschuldigd wordt een spion te zijn voor de Russen

FILMTREND.NL Poster: Salt Angelina Jolie geeft gestalte aan CIA-agent Evelyn Salt. Na een mislukte missie werkt ze op kantoor en leidt ze een liefdevol bestaan met haar echtgenoot Mike (August Diehl). Wanneer ze op de dag van haar huwelijksjubileum op tijd naar huis probeert te gaan, verschijnt de Russische spion Orlov (Daniel Olbrychski) bij haar werkplek met de wens om over te lopen. Salt start een kruisverhoor en hoort het verhaal van de man aan. Uit zijn relaas blijkt dat de Koude Oorlog ieder moment weer kan oplaaien. In de hoogtijdagen van de Koude Oorlog werden namelijk talloze hoogbegaafde Russische kinderen opgeleid tot Amerikaanse dubbelspionnen. Deze generatie is nu volwassen en staat nog altijd paraat om de westerse wereld op een dag in totale chaos te storten.


FILMTREND.NL Poster: Salt Het bizarre verhaal wordt amper serieus genomen door Evelyn, maar het gesprek neemt een onverwachte wending wanneer Orlov haar naam noemt als een van de dubbelspionnen. Luidkeels ontkent Salt deze beschuldigingen. Toch zijn haar collega's genoodzaakt om Orlovs theorie serieus te nemen. Salt kiest ervoor te ontsnappen en slaat op de vlucht. Maar hoewel ze in eerste instantie haar onschuld bepleit, duiken er steeds meer vragen op bij haar collega's over haar (ware) identiteit: is Salt daadwerkelijk een Amerikaanse patriot, of is ze een geniepige Russische dubbelspionne?
comments powered by Disqus