YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Sint (2011) leeftijd 16 geweld eng grof

0425

FILMTREND.NL Poster: Sint (2011)

Facts & Figures

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Jaar: 2010
Première: 11 november 2010
Distributeur: A-Film Entertainment
Genre: Actie, Horror
Duur: 88 min.

Trailer Official Site


Horrorfilm van Dick Maas waarin Egbert Jan Weeber de strijd aanbindt met een moordlustige, uit de dood herrezen bisschop die echt geen kindervriend is

FILMTREND.NL Poster: Sint (2011) Als we Dick Maas mogen geloven - en dat doen we natuurlijk klakkeloos - dan voert de poppenkast rond Sinterklaas nog wel een stukje verder dan die onschuldige uit onze kindertijd. Eigenlijk hebben we te maken met bedrog in het kwadraat, dat het stempel 'leugentje om bestwil' ver ontstijgt. We krijgen allemaal op een bepaalde leeftijd te horen dat de goedaardige bisschop een verzinsel is, gebaseerd op een heilige. Volgens het brein achter De lift, Amsterdamned en Flodder bestaat de Sint wel degelijk, maar is Hij niet bepaald een lieverdje. Zo zijn er wel meer misverstanden die Maas maar al te graag de wereld uit helpt. Het fenomeen Pakjesavond is een verbastering van 'Pak-avond', waarin de gemijterde bisschop kleine kindjes om zeep hielp. En de Pieten zijn zwart omdat ze samen met hun baas zijn omgekomen in een brand gesticht in 1492, waarin een woedende dorpsmenigte de schoener van bisschop Niklas in de hens stak.


FILMTREND.NL Poster: Sint (2011) Sint, de kindonvriendelijke horrorfilm van Maas, zit vol met dit soort loopjes met de toch al bij elkaar verzonnen werkelijkheid. De filmmaker kreeg een extra reclamecampagne op de koop toe, van onder anderen collega-regisseur Johan 'Costa' Nijenhuis die de moraalridder meende uit te moeten hangen. Inzet van de strijd was de reclameposter waarop de Goedheiligman bij goed turen en met de juiste lichtval een afschrikwekkend gezicht bleek te hebben. Dat was op geen enkele manier aan een kind uit te leggen, aldus Nijenhuis, die zich gesteund zag door honderden bezorgde ouders. De rechter moest er twee keer aan te pas komen en vond het allemaal maar onzin: een extra verzinsel dat het hier de stoute broer van Sint Nicolaas betreft, kan er nog wel bij. Maas kwam dit maar al te graag in elke mogelijke talkshow uitleggen en op die manier was er, al dan niet onbedoeld, gratis promotie gegenereerd. De droom van elke marketeer.
comments powered by Disqus