YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Skyscraper (2018) leeftijd 12 geweld eng grof taalgebruik

0671

FILMTREND.NL Poster: Skyscraper (2018)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 13 juli 2018
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Actie - Thriller
Duur: 102 min.
Regie: Rawson Marshall Thurber
Cast: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Noah Taylor, Pablo Schreiber, Tzi Ma, Chin Han, Byron Mann, Matt O'Leary, Kevin Rankin, Paul McGillion, Roland Møller, Adrian Holmes, Venus Terzo, Elfina Luk, Kathy Wu, Beatrice King, Hannah Quinlivan, Vivian Full, McKenna Roberts.


Trailer Official Site


De ex-militair Will Sawyer is verantwoordelijk voor de veiligheid in een wolkenkrabber in China. Tijdens een opdracht in staat plotseling een verdieping in de brand, waarvan hij de schuld krijgt.

FILMTREND.NL Poster: Skyscraper (2018) Skyscraper is deels een tamme actiefilm, maar gooit het ook op ramptoerisme. De 'Pearl' is een prachtige toren met ingebouwde windturbines en groene parken, die samen zorgen voor een prima vlammenzee zodra de pyromane terroristen losgaan. De meeste actiescènes gooien het op het spektakel van de brandende toren om het gebrek aan geweld tussen mensen wat te compenseren. Helaas zijn die vuurscènes niet bijzonder gefilmd en is er nauwelijks sprake van overtuigend gevaar. Niemand van belang lijkt gewond te raken, een emotionele band mist en realistisch menselijk gedrag is al helemaal ver te zoeken. Het helpt ook niet dat Johnson behoorlijk wat moeite heeft om de heldhaftige acties van de bangige Sawyer te verkopen. Of dat de natuurwetten compleet genegeerd worden in een verder vrij serieuze actiefilm.

 

FILMTREND.NL Poster: Skyscraper (2018) Ten slotte vindt men ook nog wat 'inspiratie' in The Fugitive met een onnodig subplot. Het moet van Will Sawyer een soort verkeerd begrepen held maken, die door alles en iedereen wordt achtervolgd. Helaas zorgt dit niet voor een sterk thriller-aspect, maar voor een vlakke hoofdpersoon die enkel reageert op geforceerde situaties. Sawyer gaat net als de filmkijker gewoon maar mee met de rit, de chantage en al het ongeluk. Het maakt Sawyer uiterst passief en ontdoet hem van zijn laatste sprankje persoonlijkheid.

Bron: Martijn Hamerling - Filmtotaal
comments powered by Disqus