YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Suicide Squad (2016) leeftijd 12 geweld grof taalgebruik

0655

FILMTREND.NL Poster: Suicide Squad (2016)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 4 augustus 2016
Distributeur: Warner Bros
Genre: Actie
Duur: 123 min.
Regie: David Ayer
Cast: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman, Cara Delevigne, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Karen Fukuhara


Trailer Official Site


Een groep superschurken gaat in ruil voor een lagere straf op uiterst gevaarlijke missies voor de overheid

FILMTREND.NL Poster: Suicide Squad (2016) Na het tegenvallende, veel te langdradige Batman v Superman: Dawn of Justice is Suicide Squad het derde hoofdstuk in het Extended Universe van stripboer DC. Het vormt bovendien de opmaat voor Justice League van volgend jaar, waarin superhelden samen de strijd tegen het kwaad aangaan. Zo op papier is het best een prikkelend gegeven om juist de boefjes een hoger doel na te laten jagen. Omdat er zo veel te vertellen valt over de achtergrond van de schurken ontkomt regisseur David Ayer niet aan het afwerken van hun achtergrondverhaaltjes. Al is het maar omdat de formule waarbinnen hij moet opereren dit nu eenmaal dicteert. We maken kennis met de trefzekere huurmoordenaar Deadshot, die door Batman in de bak is gegooid en we eigenlijk ‘Dadshot’ moeten noemen omdat hij slappe knieën krijgt zodra zijn dochter in beeld komt. Dan is er nog de Joker en zijn liefje Harley Quinn die ooit zijn psychiater was maar nu als een knotsgekke groupie achter hem aan dribbelt. Het team wordt aangevuld door onder andere een Australische bankrover met een boemerang, een licht ontvlambaar volgetatoeëerd bendelid, een superschurk met een reptielenhuid en een Japanse zwaardkunstenares. Het zooitje ongeregeld wordt aangestuurd door Rick Flag, die de orders van Waller uitvoert.

 

FILMTREND.NL Poster: Suicide Squad (2016) Veel tijd gaat op aan introductie en opmaat. Op momenten ontstaat een mogelijk interessante dynamiek tussen de verschillende foute ego’s, maar je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat Ayer er met zijn eigen scenario meer uit had kunnen halen. De neuzen staan opvallend vaak dezelfde kant op. Als de introducties, met name over hoe de stouterds gepakt zijn en wat ze allemaal op hun kerfstok hebben, achter de rug zijn en de helft van een aan Guardians of the Galaxy refererende hippe soundtrack al voorbij is gerold, kan er eindelijk wat actie komen. Grootste troef in dit opwarmertje is Jared Leto’s Joker. De acteur heeft de schier onmogelijke taak om de rol van Heath Ledger te doen vergeten. Leto maakt van zijn personage een gangsterbaas die bijna verzuipt in coole situaties en die heel wat van zich aflacht. Het is de acteur te prijzen dat hij zijn eigen invulling aan het personage heeft weten te geven, maar het is hier toch vooral een eendimensionale stripfiguur en niet zo’n geraffineerde psychopaat als Ledger wist neer te zetten. Zodra Leto het scherm met Margot Robbie deelt houdt hij de aandacht langer vast. Robbie is in de rol van Harley Quinn een onvoorspelbaar gestoord wijf dat zich enkel in overdadige superlatieven laat omschrijven. Schaars, maar treffend zijn de momenten waarop Quinn haar masker laat vallen en haar kwetsbaarheid toont. Waren er maar meer ex-bajesklanten die wat meer facetten van hun persoonlijkheid lieten zien. De beschermende vader in Deadshot komt nog het dichtst in de buurt, maar dit draait herhaaldelijk op teleurstellingen en zoetsappigheden uit.

Arjan Welles - Filmtotaal
comments powered by Disqus