YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Surrogates leeftijd 12 eng geweld

0315

FILMTREND.NL Poster: Surrogates

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2009
Première: 15 oktober 2009
Distributeur: Walt Disney Studios Motion Pictures
Genre: Actie, Science Fiction, Thrille
Duur: 88 min.

Trailer Official Site


Futuristische thriller waarin mensen alleen communiceren via robots, een politieagent wordt gedwongen om naar buiten te gaan om een moord op te lossen

FILMTREND.NL Poster: Surrogates FBI-agenten (Bruce Willis en Radha Mitchell) onderzoeken de mysterieuze moord op een student. Daarbij stuiten ze op een verdachte die ook betrokken is bij de ontwikkeling van 'surrogates': een high tech ontwikkeling die een robotversie van mensen maakt, waardoor ze hun leven beleven vanuit de veiligheid van het eigen huis. Door de moord ontstaat de vraag: in een wereld van 'surrogates' wie is er echt en wie niet? Surrogates is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Robert Venditti, die er zijn debuut mee afleverde. Regisseur Jonathan Mostow maakte eerder de oorlogsfilm U-571 en Terminator 3: Rise of the Machines. Voor Bruce Willis is Surrogates de eerste grote hoofdrol sinds het succesvolle vierde deel van de Die Hard-franchise Live Free or Die Hard.


FILMTREND.NL Poster: Surrogates Wat betreft actie en vaart heeft Mostow het een stuk beter aangevoeld. Surrogates kijkt namelijk lekker vlot weg en weet goed gebruik te maken van het (actie)acteergeweld dat het in huis heeft. Het is even wennen om een gefotoshopte Willis te zien compleet met haarstukje, maar ach we hebben hier te maken met zijn mechanische evenbeeld dus dan mag het best. Het is daarnaast een opluchting dat Mostow ons niet voortdurend makkelijk te raden clichés inpepert. We snappen ook zonder uitvoerige toelichting heus wel dat de boodschap eigenlijk moet zijn dat virtueel contact het niet haalt bij fysiek menselijk contact en dat de mensheid ten onder dreigt te gaan aan haar eigen technologische vooruitgang.
comments powered by Disqus