YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The American leeftijd 12 geweld eng sex

0371

FILMTREND.NL Poster: The American

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2010
Première: 2 december 2010
Distributeur: Benelux Film Distributors
Genre: Drama, Thriller
Duur: 109 min.

Trailer Official Site


Een huurmoordenaar wijkt voor zijn laatste klus uit naar een Italiaans dorp, waar hij door de plaatselijke bevolking wordt afgeleid

FILMTREND.NL Poster: The American Neerlands trots Anton Corbijn kennen we vooral van zijn foto's van rockartiesten. Zijn werk schiet hij veelal in zwart-wit waarbij zijn stijl zich kenmerkt door sterke contrasten. Corbijn kan echter veel meer, want hij maakte ook videoclips en ontwierp concerttours. Acts als U2 en met name Depeche Mode hebben sterk op Corbijns talent gesteund. De overstap naar het grote doek leek dan ook niet zo groot. Drie jaar geleden kwam zijn filmdebuut Control uit, een portret van Joy Division frontman Ian Curtis, dat Corbijn internationaal veel lof opleverde. De opvolger, het in kleur opgenomen The American, heeft keurig het checklijstje van wat een goede speelfilm oplevert afgevinkt maar mist emotionele diepgang.


FILMTREND.NL Poster: The American Tot die conclusie kom je gaandeweg. In The American, met in de hoofdrol George Clooney en in een intrigerende bijrol 'onze' Thekla Reuten (met veel verschillende pruikjes), is elk shot doordacht en op zijn plek. Corbijn opent met een scène in de Zweedse sneeuw. We hebben nog geen flauw idee wat voor man Clooney moet neerzetten. Na een sensuele vrijpartij in een chalet met de mooie Ingrid besluit zijn personage even de benen te strekken in het winterlandschap. De wandeling is van korte duur, want het stel wordt beschoten en de Scandinavische schone wordt door Clooney geheel onverwachts omgelegd.
comments powered by Disqus