YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )
 • The Meg (2018)
 • Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)
 • Redbad (2018)


The Dark Tower (2017) leeftijd 12 geweld

0705

FILMTREND.NL Poster: The Dark Tower (2017)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 24 augustus 2017
Distributeur: Sony Pictures Releasing
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Duur: 95 min.
Regie: Nikolaj Arcel
Cast: Tom Taylor, Idris Elba, Matthew McConaughey, Claudia Kim, Jackie Earle Haley, e.a.


Trailer Official Site


Fantasyfilm naar de boekenreeks van Stephen King waarin de Gunslinger probeert te voorkomen dat de Man in Black de macht over hele universum neemt

FILMTREND.NL Poster: The Dark Tower (2017) In zijn uitgebreide oeuvre bevindt zich echter één langlopende reeks: het magnum opus The Dark Tower. Aangezien Hollywood steeds meer inzet op franchises, ligt het voor de hand te proberen uit deze achtdelige boekenreeks een net zo lange filmreeks te persen. Bij het opzetten daarvan valt vaak moeilijk in te schatten in hoeverre de populariteit van de boeken zich zal vertalen naar bioscoopsucces. Daarom is het raadzaam de eerste film niet gelijk van een enorm budget te voorzien. De bescheiden zestig miljoen dollar waarvoor The Dark Tower is gemaakt, zal waarschijnlijk wel worden terugverdiend, maar vooralsnog lijkt het erop dat het bij één film zal blijven en er enkel een vervolg komt in de vorm van een televisieserie. Misschien had men daar vanaf het begin op moeten inzetten, want deze beoogde franchisestarter oogt meer als een enigszins uit de kluiten gewassen pilotaflevering dan als een volwaardige film.

 

FILMTREND.NL Poster: The Dark Tower (2017) De vraag of The Dark Tower een getrouwe verfilming is van de gelijknamige boekenreeks zal deze recensie niet beantwoorden. Bovengetekende is namelijk niet bekend met de inhoud van Kings werk. Echter, de synopsis schept flinke verwachtingen. Een epische fantasywestern-hervertelling van de Arthuriaanse legende die allerlei connecties heeft met de rest van Kings oeuvre? Ja, graag; dat klinkt mij als muziek in de oren. Des te spijtiger is het dat de film nauwelijks indruk weet te maken. Niet dat The Dark Tower een verschrikkelijke wanprestatie is, maar met een dergelijke opzet mag een liefhebber van grootse en meeslepende cinema toch zeker wel op iets meer rekenen dan dit ongeïnspireerde werkje?

Thierry Verhoeven - Filmtotaal
comments powered by Disqus