YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Great Wall (2016) leeftijd 12 geweld eng

0662

FILMTREND.NL Poster: The Great Wall (2016)

Facts & Figures

Land: China, Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 2 februari 2017
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Actie, Avontuur
Duur: 103 min.
Regie: Yimou Zhang
Cast: Matt Damon, Pedro Pascal, Jing Tian, Willem Dafoe, Andy Lau, Zhang Hanyu, Eddie Peng, Lu Han, Lin Genxin, e.a.


Trailer Official Site


Avonturenfilm van Zhang Yimou met Matt Damon als een huurling die zich aansluit bij de strijders die de Chinese Muur bewaken tegen talloze monsters

FILMTREND.NL Poster: The Great Wall (2016) De huurlingen William en Tovar zijn rond het verstrijken van het eerste millennium naar het Verre Oosten getrokken om het geheimzinnige zwarte poeder te bemachtigen dat 'lucht in vuur' doet veranderen. Maar voordat hun flink uitgedunde equipe het buskruit op het spoor is gekomen, worden de mannen, in een poging zich te verbergen voor agressieve Chinese bandieten, aangevallen door een monsterlijk groen wezen. William weet een arm van het schepsel af te hakken. Met het afgehakte ledemaat in hun bagage stuit het tweetal op de Chinese muur en besluiten ze zich over te geven. Daar maken de mannen kennis met een tot op de tanden bewapend leger dat de strijd aangaat met de gruwelijk agressieve Taotie-monsters die maar één doel hebben: het complete Chinese leger uitroeien.

 

FILMTREND.NL Poster: The Great Wall (2016) Zhang windt er weinig doekjes om dat dit verhaal primair om een hoge entertainmentfactor draait. Plotmatig heeft het weinig om het lijf. De vrouwelijke commandant die ze ontmoeten spreekt een aardig mondje Engels door toedoen van een westerse krijgsgevangene, dus met de taalbarrière wordt al vlot afgerekend. Wat dan overblijft, is een aaneenschakeling van aanvallen en actiescènes, waarbij de groene wezens in enorme kuddes over elkaar heen kruipen. De achilleshiel van het monsterleger is de koningin van de Tao Tei. Het biedt Zhang de gelegenheid om culturen samen te laten komen in de strijd tegen een anonieme gemeenschappelijke vijand en vooral om uit te pakken met groots opgezette belegeringen en aanvallen waarbij de computers overuren hebben gedraaid.

Arjan Welles - FilmTotaal
comments powered by Disqus