YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Hurt Locker leeftijd 16 geweld groftaal gebruik

0335

FILMTREND.NL Poster: The _Hurt Locker

Facts & Figures

Land:Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2010
Première: 11 februari 2010
Distributeur: Independent Films
Genre: Actie, Oorlog, Thriller
Duur: 131 min.

Trailer Official Site


Oorlogsthriller waarin een speciale elite legereenheid van explosievenopruimingsdienst een gevaarlijk kat-en-muisspel speelt in de chaos van Irak

FILMTREND.NL Poster: The Hurt Locker Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd. Wanneer sergeant James de leiding krijgt over een getraind ontmijningsteam, sleept hij zijn ondergeschikten roekeloos mee in een dodelijk kat-en-muisspel met de vijand. De dood laat hem schijnbaar onverschillig. Terwijl de mannen hun losgeslagen leider onder controle proberen te houden, explodeert de stad in chaos... Deze oorlogsthriller van regisseuse Kathryn Bigelow (Point Break, Strange Days) ging in 2008 in wereldpremière tijdens het filmfestival van Venetië. Naast vele criticiprijzen kreeg de film maar liefst negen Oscarnominaties in 2010.


FILMTREND.NL Poster: The Hurt Locker Het is meer dan terecht dat The Hurt Locker nu, tijdens het Oscarseizoen, alsnog de bevestiging krijgt die het verdient. Weinig films weten je namelijk eenzelfde gevoel van adrenaline en beklemming te bezorgen. Na afloop voel je je gesloopt, alsof je zelf twee uur in de war zone hebt rondgelopen. Of regisseur Kathryn Bigelow bij de Oscars zal winnen van haar ex-man James Cameron en diens commerciële monsterhit Avatar, is nog maar de vraag. Gelukkig zorgt haar nominatie ervoor dat een hele hoop meer mensen de film gaan zien, en een stukje meekrijgen van de echte, hopeloze situatie in Irak.
comments powered by Disqus