YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Imaginarium of Doctor Parnassus leeftijd 12 eng geweld groftaal gebruik

0329

FILMTREND.NL Poster: The Imaginarium of Doctor Parnassus

Facts & Figures

Land: Frankrijk, Canada
Taal: Engels
Jaar: 2009
Première: 4 februari 2010
Distributeur: Entertainment One Benelux
Genre: Avonturenfilm, Fantasy, Mysterie
Duur: 122 min.

Trailer Official Site


Sprookjesachtige film van regisseur Terry Gilliam over Dr. Parnassus die met zijn magische spiegel in de fantasieën van zijn publiek kan binnendringen

FILMTREND.NL Poster: The Imaginarium of Doctor Parnassus Dr. Parnassus reist al honderden jaren met zijn theater over de wereld, waarbij hij in de fantasie van zijn publiek kan binnendringen zodra ze door de magische spiegel zijn gestapt. De ervaring die ze daar opdoen is verbluffend: al hun wildste ideeën worden voor even werkelijkheid. Parnassus zit echter met een probleem: zodra zijn dochter Valentina zestien is, moet hij haar afstaan aan de cynische Mr. Nick. Ondertussen denkt Tony, een mysterieuze jongeman met een Australisch accent, te kunnen ontsnappen aan zijn schimmige verleden door in de magische spiegel te stappen. Maar in de wonderlijke werelden waarin hij verzeild raakt blijkt dat nog niet zo eenvoudig.


FILMTREND.NL Poster: The Imaginarium of Doctor Parnassus Elke keer als Ledgers personage de spiegel induikt, komt er een vervangend acteur uit de hoge hoed getoverd. De gedaantewisselingen worden zelfs nog even netjes uitgelegd en doen niet aan als louter een gimmick. Toch is er een merkwaardige balans te bespeuren in The Imaginarium of Doctor Parnassus. De weelderige fantasiewerelden van Gilliam worden aanvankelijk nog geleidelijk ingezet, waardoor de regisseur heel slim een zucht naar meer bij zijn publiek opbouwt. Ze worden echter aan elkaar geregen met veel nikserige saaiheid. Aan het einde mag de trukendoos volledig open, maar blijkt dat overdaad toch een beetje schaadt. Doctor Parnassus is een amusante oogstrelende ervaring, waarbij de vorm duidelijk prevaleert boven de inhoud.
comments powered by Disqus