YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Interpreter leeftijd 12 eng geweld grof taalgebruik

0032

FILMTREND.NL Poster: The Interpreter

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten, Groot-Brittannië,
  Duitsland
Taal: Engels, Frans, Portugees
Jaar: 2005
Première: 14 april 2005
Distributeur: United International Pictures
Genre: Drama, Thriller
Duur: 128 min.

Trailer Official Site


Thriller van Sydney Pollack met Nicole Kidman en Sean Penn, waarin een VN-tolk en een agent de moord op een Afrikaans staatshoofd moeten verijdelen

FILMTREND.NL Poster: The Interpreter De in Afrika geboren Silvia Broome (Nicole Kidman) werkt als tolk voor de Verenigde Naties. Per toeval vangt ze een geheim gesprek op waarin de moord beraamd wordt op een Afrikaans staatshoofd dat binnenkort de VN zal toespreken. Silvia beseft dat nu ook haar eigen leven in gevaar komt en zoekt dringend naar de geschikte persoon die zij in vertrouwen kan nemen. Die komt in de vorm van Tobin Keller (Sean Penn), een Secret Service agent die de opdracht heeft gekregen Broome te beschermen. Samen moeten ze de moord zien te verijdelen, maar hun karakters liggen mijlenver uit elkaar: de tolk gelooft heilig in het woord maar de agent leest mensen puur op basis van hun gedrag, niet op wat ze te zeggen hebben.


FILMTREND.NL Poster: The Interpreter De Amerikaanse thriller 'The Interpreter' is de eerste film die opgenomen mocht worden in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. De filmcrew was actief in de weekenden, zodat de dagelijkse werkzaamheden van de VN niet verstoord zouden worden. In ruil daarvoor wilde burgermeester Bloomberg dat de hele film in New York opgenomen werd en dat de crew louter uit New Yorkers bestond. Hoofdrollen zijn voor niemand minder dan Nicole Kidman en Sean Penn, en de regie lag in handen van Sydney Pollack, die naast regisseur ook actief is als acteur en filmproducent. In 1985 won Pollack een Oscar voor het romantische drama 'Out of Africa', daarna maakte hij onder meer 'The Firm' met Tom Cruise en 'Random Hearts' met Harrison Ford.
comments powered by Disqus