YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The King's Speech leeftijd 12 grof

0389

FILMTREND.NL Poster: The King's Speech

Facts & Figures

Land: Groot-Brittannië, Australië
Taal: Engels
Jaar: 2011
Première: 17 februari 2011
Distributeur: Benelux Film Distributors
Genre: Drama, Historisch
Duur: 118 min.

Trailer Official Site


Colin Firth als de stotterende koning George VI die een logopedist inschakelt om van zijn probleem af te komen en het land te leiden

FILMTREND.NL Poster: The King's Speech Firth kroop in de huid van prins Albert, de hertog van York, wiens leven getekend is door zijn grote angst om in het openbaar te spreken. Wanneer Albert in de openingsscène voor het eerst live het volk moet toespreken tijdens een radio-uitzending, klapt hij dicht. Na deze afgang probeert hij met tal van therapeuten van zijn stotterprobleem af te komen, maar niets lijkt te helpen. Albert wil de handdoek in de ring gooien, maar zijn vrouw Elizabeth (Helena Bonham Carter) geeft het nog niet op. Ze wordt via via verwezen naar logopedist Lionel Logue (Geoffrey Rush), die er zo zijn eigen methodes op nahoudt.


FILMTREND.NL Poster: The King's Speech Met frisse tegenzin bezoekt Albert de spraaktherapeut en het contrast tussen de vriendelijke, geduldige Australiër en de afstandelijke, gefrustreerde prins kan bijna niet groter. Lionel wil dat hij en zijn patiënt elkaar als gelijken benaderen. Geen poespas in zijn werkkamer en om het lekker informeel te houden spreekt hij de prins aan met 'Bertie'. Albert weet niet wat hem overkomt en is zeer verontwaardigd door Lionels vrijpostigheid. Het is één van de vele fraaie beelden uit The King's Speech: de keurige Albert onwennig op de bank in Lionels werkkamer met achter hem een karakteristieke, afgebladderde muur. Hij voelt zich als een vis op het droge en is niet van plan ooit weer terug te keren naar deze mafketel, totdat hij er thuis achter komt dat Lionels werkwijzen zo gek nog niet zijn.
comments powered by Disqus