YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Lazarus Project leeftijd 16 eng geweld

0305

FILMTREND.NL Poster: The Lazarus Project

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2009
Première: 7 mei 2009
Distributeur: Sony Pictures
Genre: Drama, Thriller
Duur: 126 min.

Trailer Official Site


Ben Newman (Paul Walker) is een bankrover die op het rechte pad probeert te geraken. Zijn jongere broer haalt hem echter over om nog een laatste bankoverval te plegen. Met desastreus resultaat

FILMTREND.NL Poster: The Lazarus Project Voor Ben Garvey (Paul Walker) lijkt het leven eindelijk in rustig vaarwater te komen. De voormalig crimineel, wiens ‘voorwaardelijk' erop zit, heeft een fijne job bij een brouwerij en zijn baas heeft hem hoog zitten. Zo hoog dat hij hem zelfs voor een promotie in aanmerking wil laten komen. Helaas neemt zijn leven een andere wending. Promotie verandert in ontslag en Ben krijgt bezoek van zijn broer Ricky (Shawn Hatosy) die hem overhaalt voor een laatste inbreekklus, twaalf kilo goudstof uit een laboratorium. De inbraak loopt geheel in het honderd. Er vallen doden en de staat Texas veroordeelt Ben tot ‘dood door injectie'.


FILMTREND.NL Poster: The Lazarus Project Tot zover de inleiding. Hierna vinden we Ben terug als onderhoudsman van de psychiatrische kliniek Mount Angel in de staat Oregon. Volgens Pater Ezra (een uitstekende Bob Gunton) heeft Ben een tweede kans gekregen. Hij zal zijn vorige leven moeten vergeten. Ook wordt hem voorgehouden dat hij binnen de grenzen van zijn werkplek moet blijven, omdat hij anders alsnog zal sterven. Ben voelt zich verward en denkt dat hij ‘dingen ziet'. Hij blijft echter ook denken aan zijn vrouw en kind en hoopt tegen beter weten in snel met hen herenigd te worden. Tijdens een paar pogingen te ontsnappen wordt hij telkens door een soort van engel (Avery, gespeeld door Lambert Wilson) net op tijd tot rede gebracht met als motto: "Er zijn maar weinig mensen die de dood in het gezicht willen spugen, dus denk goed na." Bens gevoelens worden heen en weer geslingerd, wat is echt en wat is nep? Hij stelt steeds meer vragen over de dingen die hij meemaakt gedurende zijn ‘tweede leven'. Want is hij de dood inderdaad te slim af of is hij onderdeel van een sinister plan?
comments powered by Disqus