YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Meg (2018) leeftijd 12 eng grof taalgebruik

0675

FILMTREND.NL Poster: The Meg (2018)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: 9 augustusi 2018
Distributeur: Warner Bros. Pictures International Holland
Genre: Actie, Thriller
Duur: 114 min.
Regie: Jon Turteltaub
Cast: Jason Statham, Rainn Wilson, Cliff Curtis, Bingbing Li, Ruby Rose, Ólafur Darri Ólafsson, Robert Taylor, Masi Oka, Winston Chao, Jessica McNamee, Vithaya Pansringarm, Andrew Grainger, Page Kennedy, Glen Levy, Tim Wong, Yoson An, Rob Kipa-Williams, Shuya Sophia Cai, Raymond Vinton, Hongmei Mai.


Trailer Official Site


In de marianentrog laat een onderzeeër per ongeluk een verschrikking op de wereld los: een 25 meter lange voorouder van de witte haai.

FILMTREND.NL Poster: The Meg (2018) Ik houd wel van Jason Statham. De beste man heeft de capaciteit om de meest ondoordachte oneliners en slechte scripts met zoveel overtuiging te brengen voor de camera, dat je direct het geloofwaardigheidsknopje in je hersenen uitzet. Gelukkig heeft de film een redelijk pretparkachtige opzet: een supergeavanceerde onderwaterbasis, Thunderbird-achtige reddingsonderzeeërs, een wonderlijke verborgen waterwereld en een stevige portie 3D. Het moment dat de titulaire haai de bijpersonages verrast met zijn eerste optreden en Statham met een gortdroge toon zegt 'It's Megalodon', zit je er helemaal klaar voor.

 

FILMTREND.NL Poster: The Meg (2018) Toch heeft iemand de verleiding niet kunnen weerstaan om Statham's acteerkunsten eens in te zetten op drama, romantiek en een filmtoon die plots heel nuchter wordt. Mogelijk heeft dit te maken met het gelijknamige boek van Steve Alton, hoe dan ook is het een frustrerende zaak. Weg zijn de 3D-shots uit de opening, weg zijn de oneliners en weg zijn Statham's stevige wenkbrauwen. Er wordt plaats gemaakt voor een romantisch subplot, met rampzalige gevolgen. Bingbing Li heeft hier mogelijk nog minder persoonlijkheid, diepgang en charisma dan een glimlachende Jason Statham. Om de twee te zien dansen in een ongemakkelijk paringsritueel zorgt er dan ook voor dat het tempo helemaal inzakt. Opvallend genoeg heeft het jonge meisje Sophia Cai wel charisma, ze speelt zelfs leuk tegenover de norse Statham met haar speelse doch volwassen opmerkingen. Helaas realiseert Turteltaub zich niet hoe effectief zij is en wordt ze nauwelijks ingezet.

Bron: Martijn Hamerling - Filmtotaal
comments powered by Disqus