YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Mummy (2017) leeftijd 16 eng

0682

FILMTREND.NL Poster: The Mummy (2017)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 8 juni 2017
Distributeur: Universal Studios
Genre: Actie, Avontuur
Duur: 110 min.
Regie: Alex Kurtzman
Cast: Tom Cruise, Russell Crowe, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Marwan Kenzari, Javier Botet, Selva Rasalingam, Courtney B. Vance


Trailer Official Site


Een prinses uit het oude Egypte wordt wakker in haar graftombe, die diep begraven ligt in de woestijn. Ze is vastberaden om op een gruwelijke manier wraak te nemen en wil met haar duistere krachten over de wereld heersen.

FILMTREND.NL Poster: The Mummy (2017) Kurtzman combineert horror met avontuur, maar hij lijkt in zijn regiewerk niet te kunnen kiezen, waardoor beide moeten vechten voor de aandacht. De angstaanjagende fratsen van het titulaire stukje antiek komen daardoor niet goed tot hun recht. De prachtige Sofia Boutella zet een unieke Mummy neer, maar haar scènes passen niet bij de geforceerde lollige momenten. Bijvoorbeeld als Morton en Vail door een Irakees dorpje rennen in een zee van explosies en kogels nadat ze per ongeluk een luchtaanval inroepen. Enerzijds hebben we te maken met donkere 3D-scènes, gevuld met monsters en jumpscares, waarbij Kurtzman het nooit kan laten om in de onscherpe achtergrond een onheilspellende beweging op te nemen. Anderzijds krijgen we weer te maken met laagdrempelige meligheid en personages die elkaar per ongeluk neerknallen. Er zijn voorbeelden te over van films met soortgelijke genreblends waar het een mooi contrast vormt. In de handen van Kurtzman zorgt het echter voor een schizofreen filmstijltje dat voortdurend verandert van toon. Ironisch genoeg is de film ook doorspekt met thema's rondom schizofrenie, maar het blijft allemaal te arbitrair om het regiewerk ermee te redden.

 

FILMTREND.NL Poster: The Mummy (2017) Een verhaal rondom de Mummy valt of staat tevens met een ongrijpbare en naargeestige sfeer. Dit wordt niet alleen gesaboteerd door de filmstijl, ook de scenaristen leveren hier flink op in. Het liefdesaspect van het monster is compleet weggelaten en ingeruild voor een voorspelbare romance tussen Morton en zijn scharrel. De motivatie van het monster is daardoor opeens vaag, inwisselbaar en volledig afhankelijk van de McGuffin van de week. Tussen dit flinterdunne verhaal door krijgen we ook de verplichte introductie tot Dr. Jekyll en een opzetje naar een Dark Universe. Op zichzelf geen schande, maar dankzij een realistische insteek voor zijn thuisbasis en de supernatuurlijke wezens die bestudeerd worden, verdwijnt het laatste beetje mysterie. Bovenal komt het over als een geforceerd element dat de focus nog verder vertroebelt.

Martijn Hamerling - FilmTotaal
comments powered by Disqus