YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Predator (2018) leeftijd 16 geweld eng grof taalgebruik

0678

FILMTREND.NL Poster: The Predator (2018)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten, Canada
Taal: Engels
Première: 13 september 2018
Distributeur: 20th Century Fox
Genre: Actie, Sciencefiction
Duur: 107 min.
Regie: Shane Black
Cast: Olivia Munn, Thomas Jane, Boyd Holbrook, Jacob Tremblay, Edward James Olmos, Yvonne Strahovski, Lochlyn Munro, Alfie Allen, Jake Busey, Mike Dopud, Keegan Michael Key, Trevante Rhodes, Sterling K. Brown, Niall Matter, Paul Lazenby, Harrison MacDonald, Crystal Mudry, Kyle Strauts, Andrew Jenkins, Augusto Aguilera, Brian A. Prince, Javier Lacroix.


Trailer Official Site


Met The Predator doet regisseur Shane Black een poging om de nostalgie van het origineel uit 1987 te laten herleven.

FILMTREND.NL Poster: The Predator (2018) The Predator is ronduit flauw op de momenten dat de beroemde filmcitaten worden gerecycled ("Get to the choppaaa!") of worden verbogen ("You are one beautiful motherfucker!"). Veel geslaagder is de keuze om het machismo van het origineel te benaderen, door een groep testosteronbonken bijeen te brengen en hen op elkaar te laten vitten. Dat levert een aantal bijzonder goede grappen op. Vooral het moddergooien tussen moppentapper Coyle en zijn beste maat Baxley, die aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt, is hilarisch. De humor is profaan en lekker ongemakkelijk, en drukt vooral in de eerste twee aktes dat typerende Shane Black-stempel op de film.

 

FILMTREND.NL Poster: The Predator (2018) Gelukkig vliegen de ledematen ook gewoon weer in het rond. Hoogtepunt is een sequentie in een laboratorium, waarin een Predator ontwaakt uit zijn comateuze toestand en een bloederige slachting aanricht onder het personeel. Echt eng of spannend wordt het nergens, maar de liefhebber zal het excessieve geweld en de praktische benadering van het titelpersonage vast en zeker kunnen waarderen. Helaas duurt dat niet zo lang, want dat prachtige, met protheses in elkaar geknutselde monster moet snel plaatsmaken voor een groter, digitaal exemplaar: een mega-Predator, die ook nog eens zijn twee foeilelijke ruimtejachthonden met zich heeft meegebracht. Hoewel hij zich luid stampend verplaatst - bijna als een dinosaurus - is hij allerminst indrukwekkend. Het griezelige aan een Predator is juist dat hij zich onzichtbaar in de boomtoppen kan schuilhouden en niet dat hij met veel bombarie zijn entree maakt.

Bron: Frank Stol - Filmtotaal
comments powered by Disqus