YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Rite leeftijd 16 geweld eng grof

0391

FILMTREND.NL Poster: The Rite

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2011
Première: 3 maart 2011
Distributeur: Warner Bros
Genre: Horror, Thriller
Duur: 114 min.

Trailer Official Site


Horror-thriller met Anthony Hopkins als een onorthodoxe priester die een sceptische theologie-student probeert te onderwijzen over exorcisme

FILMTREND.NL Poster: The Rite Kovak is dan ook wel het ideale slachtoffer voor Satans uitputtende machtsspelletjes. De student is slechts een fractie verwijderd van het priesterschap, maar ziet het niet meer zitten. Hij stuurt een mailtje naar het hoofd van zijn opleiding, pater Matthew met de mededeling dat hij niet de eigenschappen en het rotsvaste geloof bezit om een goed priester te zijn. Bovendien heeft Michael de nodige emotionele littekens opgelopen in zijn jeugd. Zijn vader is begrafenisondernemer en heeft zijn vrouw verloren toen Michael nog een kind was. De herinneringen aan die tijd spoken nog regelmatig door het hoofd van Michael. Na een goed gesprek met Vader Matthew weet deze hem te overtuigen deel te nemen aan een experimentele opleiding binnen het Vaticaan die zich bezig houdt met exorcisme.


FILMTREND.NL Poster: The Rite In het van katten vergeven huis van de onorthodoxe priester maakt Michael zijn eerste sessie mee, waarin de jonge zwangere Rosaria van haar duivelse bezetter verlost moet worden. Michael ondersteunt de sessies met de nodige scepsis en Lucas verzekert hem dat het ontkennen van het bestaan van Satan niet betekent dat Michael veilig voor hem is. Het ongeloof waarmee de jonge priester in wording in het leven en zijn werk staat is een belangrijke motor voor het clichématige plotje dat Håfström ons voorschotelt. De hoofdpersoon is zo'n evident slachtoffer dat de vraag niet zozeer is óf hij last gaat krijgen van de streken van de Prins der Duisternis, maar meer op welk moment en op welke manier.
comments powered by Disqus