YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Smurfs alle leeftijden

0423

FILMTREND.NL Poster: The Smurfs

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten, België
Taal: Engels
Jaar: 2011
Première: 3 augustus 2011
Distributeur: Sony Pictures Releasing
Genre: Animatie, Familiefilm
Duur: 112 min.

Trailer Official Site


Via een magische doorgang komen de Smurfen vanuit hun dorpje terecht in het moderne New York, maar ook daar zijn ze niet veilig voor Gargamel

FILMTREND.NL Poster: The Smurfs In 'De Smurfen' komen Grote Smurf en een aantal van zijn dorpsgenootjes via een waterig wormgat terecht in het hedendaagse New York. De blauwe ex-pats worden op de hielen gezeten door Azrael en Gargamel (Hank Azaria), die Smurfenextract nodig heeft voor een brouwsel dat hem de machtigste tovenaar ter wereld zal maken. De Smurfen zoeken zich een veilig heenkomen in het appartement van Patrick (Neil Patrick Harris), een reclamemaker die werkt aan een opdracht die zijn carrière kan maken of breken. In eerste instantie drijven de Smurfen Patrick tot wanhoop, maar al snel sluit hij de wezentjes in zijn hart en gaat hij samen met hen op zoek naar een manier om het portaal naar het veilige Smurfenland te heropenen. Ondertussen worden er wijze lessen geleerd: neem het leven zoals het komt, geniet van al het moois en geloof in jezelf.


FILMTREND.NL Poster: The Smurfs Er is een ding dat de filmmakers goed begrepen hebben, en dat is dat de Smurfen minstens evenveel meligheid als jeugdsentiment opwekken. Aan de ene kant is 'De Smurfen' met zijn warme moraal een hommage is aan de klassieke strip van Peyo, aan de andere kant laat het scenario geen mogelijkheid onbenut om de draak te steken met het Smurfenbestaan. Zo wordt er gerefereerd aan het hoge jengelgehalte van het Smurfenlied of het toch wat bedenkelijke feit dat Smurfin als enige vrouw in een dorp vol mannen woont ("Nee hoor, dat is helemaal niet verknipt!", merkt Gargamel niet geheel onterecht op). Sommige grappen lijken vooral bedoeld voor een volwassen publiek, zoals een opmerking over Passief-aggressieve Smurf - die ogenschijnlijk aardig is, maar je toch met een rotgevoel achterlaat.
comments powered by Disqus