YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Tron: Legacy alle leeftijden

0385

FILMTREND.NL Poster: Rapunzel

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2011
Première: 26 januari 2011
Distributeur: Walt Disney Studios Motion Pictures
Genre: Actie, Avonturenfilm, Science Fiction
Duur: 125 min.

Trailer Official Site


Sean gaat op zoek naar zijn verdwenen vader en komt terecht in de virtuele wereld waar zijn vader de afgelopen 25 jaar gewoond heeft

FILMTREND.NL Poster: Tron: Legacy Als je anno 2011 Tron in je DVD-speler gooit zit de kans er dik in dat het behoorlijk gedateerd op je overkomt. Toch was de digital fiction klassieker uit 1982 destijds op vele vlakke baanbrekend. Het werd gemaakt in een tijd waarin computers nog gigantische logge kasten waren die niet veel meer aan konden dan een houterig spelletje Pong of een nostalgisch potje Pacman. Toch werd Tron geproduceerd in een tijd waarin de grote bazen Walt Disney wel te porren waren voor een experimentje. Veel tekenaars van de oude stempel vertikten het om te werken aan de animatie-effecten, bang dat de computers ze een enkeltje naar het arbeidsbureau zouden verschaffen.


FILMTREND.NL Poster: Tron: Legacy Er is in dertig jaar tijd veel veranderd. PC's passen tegenwoordig in de palm van je hand en domineren vernuftige special effects en de animatiefilm. De (Disney)-tekenaars zijn grotendeels omgeschoold en zitten nog steeds niet zonder werk. Een vervolg op Tron was onvermijdelijk, al is het maar omdat het inspiratie-arme Hollywood tegenwoordig graag teert op succesjes van weleer. De oude garde wordt uit een zucht naar nostalgie naar de bios gelokt en een nieuwe generatie, die graag meegaat in de 3D-hype, is nog steeds een essentiële doelgroep die veel geld in de kassalaatjes brengt. Tron: Legacy, zoals het vervolg gedoopt is, doet hard zijn best om beide target groups tevreden te stellen. Hierin slaagt het wonderwel heel aardig.
comments powered by Disqus