YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Where the Wild Things Are leeftijd 9 eng

0321

FILMTREND.NL Poster: Where the Wild Things Are

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Jaar: 2010
Première: 14 januari 2010
Distributeur: 20th Century Fox
Genre: Avonturenfilm, Familiefilm, Fantasy
Duur: 101 min.

Trailer Official Site


Live action verfilming van het klassieke kinderboek over Max die voor straf zonder eten naar bed moet en daarom bij de Wild Things gaat wonen

FILMTREND.NL Poster: Where the Wild Things Are De eerste paar scènes van Where The Wild Things Are zijn net zo hartverwarmend als hartverscheurend. Met een cameravoering die je het gevoel geeft er middenin te zitten en Catherine Keeners stem als die van de liefste moeder ooit. Maar dan krijgt Max ruzie. Stampend staat hij in zijn witte wolvenpakje op de tafel, zijn moeder schreeuwend tegenover hem. Hij rent weg, de straat op. Zij er achteraan. Zonder al te moeilijk Narnia-gedoe met een kast of wat ook, stapt Max boos op een zeilbootje en vaart hij het land van the wild things binnen. Zo simpel kan de overgang van werkelijkheid naar droombeeld zijn. Gewoon geen onderscheid. In Max' hoofd is het een net zo waar als het ander. Monsters leven niet in achteraf oorden vol special effects en volledig dood gestylede landschappen, maar juist in een bos zoals je dat op een zondagse wandeling kan binnen lopen.


FILMTREND.NL Poster: Where the Wild Things Are Het is dit soort voor de hand liggende logica waarmee regisseur Spike Jonze (bekend van Being John Malkovich, Adaptation., maar ook videoclips als Sabotage van the Beastie Boys) en schrijver - in dit geval scenarist - Dave Eggers de belevenissen van Max naar een hoger plan weten te tillen. Ze benaderen Max' droombeeld niet als een rooskleurige wereld maar als een keiharde fantasie. Dat het allemaal zo levensecht moet zijn, maakt dan ook dat er niets anders dan levensechte poppen in voor kunnen komen. Muppets die lomp banjeren en klitten in hun haar hebben, zoals een hond die al een tijdje niet gewassen is. En als je het ziet geef je toe, zo zou een monster er toch uit moeten zien.
comments powered by Disqus